AFP
ATP DOHA

Start iz snova: Ivo Karlović u prvom meču sezone izbacio Tomaša Berdycha!

Bio je to njihov šesti međusobni meč, a Karlović je sada na četiri pobjede protiv najboljeg češkog igrača
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. prosinac 2013. 19:14

Hrvatski tenisač Ivo Karlović definitivno zna kako treba igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha i kako ga pobijediti. U 1. kolu ATP turnira u Dohi Karlović je sa 7-6(7), 7-6(4) pobijedio četvrtog nositelja na ovom turniru i sedmog igrača na svijetu. Bio je to njihov šesti međusobni meč, a Karlović je sada na četiri pobjede protiv najboljeg češkog igrača.

U cijelom meču je Berdych imao dvije break-lopte, a Karlović samo jednu, te su sve tri spašene tijekom prvog seta. Inače, Karlović je do jedine break-prilike došao kod vodstva 5-4, što je zapravo bila set-lopta u tom trenutku.

Sve se tako rješavalo u dva tie-breaka u kojima je, treba priznati, mnogo toga propuštao Tomaš Berdych. U prvom je tie-breaku dva puta imao prednost mini-breaka, ali ništa nije iskoristio. Kod 7-7 je Karlović osvojio poen na servis suparnika, te je potom odservirao za osvajanje startne dionice.

I u tie-breaku drugog seta je Berdych prvi imao prednost mini-breaka. Potom je prednost ispustio dvostrukom servis pogreškom nakon čega je terenom zagospodario Karlović. Kod 5-4 je sjajnim servisima hrvatski tenisač zaključio meč i moguće je da će se u drugom kolu igrati hrvatski derbi. Naime, Karlović će igrati protiv pobjednika meča Ivana Dodiga i njemačkog kvalifikanta Dustina Browna.

Protiv Berdycha je Karlović odservirao čak 24 asa, a poslije prvog servisa je osvojio 83 posto poena (45 od 54).

ATP Doha, 1. kolo:

Karlović - Berdych (4) 7-6(7), 7-6(4)

Linker
24. rujan 2024 11:12