Roger Federer je Tsitsipasov idol od kada je Grk imao tri godine

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
ŠVICARAC MU JE VELIKI IDOL

Stefanos Tsitsipas otkrio da dio Rogera Federera nosi sa sobom čak i u krevet: ‘Ponekad spavam s njim‘

Jedan od najvećih u povijesti tenisa je sjajnim poklonom oduševio donedavnog suparnika
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 09. listopad 2022. 09:27

Roger Federer tijekom karijere stekao je stotine milijuna poklonika, a brojnim je tenisačima bio, odnosno još uvijek jest uzor kojem se dive ili kojima je bio inspiracija da uđu u tenis. Jedan od takvih svakako je Stefanos Tsitsipas, najbolji grčki tenisač svih vremena i trenutačno šesti na ATP ljestvici najboljih na svijetu.

Tsitsipas je nedavno bio dio momčadi Europe u okršaju protiv Svijeta na Laver Cupu, a taj će turnir ostati upamćen i kao posljednji Federerov nastup u grandioznoj karijeri. Grk je, pak, druženje u Londonu iskoristio da "užica" unikatan suvenir - Federerov reket.

"Rekao sam mu da bi mi značilo više nego išta na svijetu kada bi mi poklonio jedan svoj reket. Pratim ga, odnosno bio mi je idol otkad sam imao tri godine. I htio bih njegov reket uokviriti i staviti na zid, da na neki način jedan dio njegovog identiteta bude zauvijek sa mnom", objasnio je Grk, koji ovaj tjedan igra na turniru u Astani.

Molba je uspjela jer veliki Švicarac darovao mu je svoj 340-gramski Wilson Pro Staff RF97 reket. Uz autogram i posvetu. No, što se uramljivanja tiče, to će očito malo pričekati - valjda Tsitsipas još nije otišao kući - a reket zasad nosi sa sobom. Dapače, ne samo da ga nosi.

"Ponekad spavam s njim", dodao je Tsitsipas.

Možda se samo šalio, možda i nije, ali kao vizualni dokaz na Twitteru je objavio i fotografiju kako leži u krevetu, a doista je pored njega Federerov reket.

Linker
06. lipanj 2023 23:52