AFP
 MANAN VATSYAYANA
REVIJALKA U BERLINU

Stigao je njemački odgovor Adria touru: Igrači će biti testirani, a evo kakva će pregled proći gledatelji

‘Na žalost, neće biti autograma, niti kontakta igrača s djecom i navijačima - rekla je Rittner
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 03. srpanj 2020. 14:26

Puno je kritika bilo iz Njemačke na račun Adria Toura u organizaciji Novaka Đokovića. Ne samo nakon nesretnih zadarskih događaja, već i ranije, točnije nakon beogradskog turnira, kada je dnevni list Süddeutsche Zeitung pisao:
"Sasvim je neodgovorno da je, u vrijeme kada čitav svijet pokušava izići na kraj s epidemijom koronavirusa, gledalište u teniskom centru bilo prepuno, te da su se nakon mečeva razdragani igrači međusobno grlili i u potpunosti ignorirali sve epidemiološke mjere fizičkog distanciranja."
Sada će Nijemci sami moći svojim primjerom pokazati kako se organiziraju revijalni turniri u doba koronavirusa. Sredinom srpnja u Berlinu će se održati dva turnira, uz nastupe nekolicine teniskih zvijezda, a organizatori, očito poučeni i zadarskim problemima, najavljuju "ekstremne higijenske mjere".
Direktorica turnira Barbara Rittner, nekadašnja vrlo dobra tenisačica, potvrdila je u utorak da će se berlinski turniri igrati uz prisutnost gledatelja.
- Dobili smo odobrenje da na tribinama može biti do 1000 gledatelja - rekla je Rittner za ZDF.
U prodaju će tako biti pušteno 800 ulaznica za turnir koji će se od 13. do 15. srpnja igrati na stadionu Steffi Graf i još 200 za trodnevni događaj koji će se od 17. do 19. srpnja održati na napuštenom aerodromu Tempelhof. Nastupe su potvrdili Elina Svitolina, Kiki Bertens, Petra Kvitova, Julia Görges, Caroline Garcia i Andrea Petkovic u ženskoj, te Dominic Thiem, Alexander Zverev, Jan-Lennard Struff, Nick Kyrgios, Jannik Sinner i Tommy Haas u muškoj konkurenciji. Posebno je zanimljivo što će se na istom mjestu naći Zverev koji je prekršio pravila samoizolacije nakon zadarskog turnira, zabavljajući se s masom ljudi na Azurnoj obali, te Kyrgios koji ga je zbog toga žestoko kritizirao.
- Saschino ponašanje je za osudu. Učinio je protuuslugu cijeloj teniskoj sceni. Nisam odgovorna za to treba li biti kažnjen. Mislim da mu je narušeni ugled dovoljna kazna. Nećemo ga isključiti, ali nadam se da će do turnira vježbati u miru - istaknula je Rittner.
Dodala je kako će svakom gledatelju prije ulaska na stadion biti izmjerena temperatura, a nakon toga će proći i kroz dezinfekcijski tunel.
- Od igrača ćemo zahtijevati da dođu dva dana prije turnira i sve ćemo ih testirati. Na žalost, neće biti autograma, niti kontakta igrača s djecom i navijačima - zaključila je Rittner.

Linker
25. travanj 2024 10:17