AFP
UMAG

Stižu Čilić, Fognini, Dolgopolov...

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 13. lipanj 2014. 17:37

Slavljeničko izdanje umaškog turnira imalo je za cilj okupiti što više bivših pobjednika. Uz ranije potvrđenog Marina Čilića (2012.), jučer su predstavljeni i ostali “trofeji”. Aleksandr Dolgopolov (2011.) i Tommy Robredo (2013.), osnaženi za Fabija Fogninija, čine poker zvijezda 25. izdanja Croatia Opena.

Vrlo solidan popis igrača, ne kao prošlogodišnji, kada su na listi prijava bila i imena poput Gasqueta, Monfilsa, Janowicza i Verdasca, uz “last minute” otkaze posljednjeg dvojca, jamči još jednu istarsku tenisku deliciju. Ili kako je to umaški gradonačelnik Vili Bassanese pomalo pretenciozno rekao, “Umag je za Hrvatsku ono što je Wimbledon za London ili Roland Garros za Pariz”.

Ostatak prijavne liste otkriva nekoliko imena koja će biti posebno zanimljiva hrvatskoj publici. Bernard Tomić, Australac hrvatskog podrijetla koji je od početka sezone surađivao s Velimirom Zovkom, nije igrao u Hrvatskoj od Challengera na Mladosti 2010. Momak koji nikako da se riješi ozljeda i dječjih bolesti izvan terena ogroman je talent i bit će ga zanimljivo vidjeti, iako mu je zemlja najmanje draga podloga.

Drugo mlado, zanimljivo ime je Čeh Jiry Vesely. Drugi najmlađi igrač u Top 100 (mlađi je samo Austrijanac Thiem) prošle je godine dobio pozivnicu, a ove godine su barem dvije rezervirane za Hrvate. Mate Delić i Borna Ćorić su logičan izbor, a za treću je najbolji hrvatski kandidat trenutačno Ante Pavić (ATP 162.). Direktor Vanja Božičković mora se ove godine okrenuti Hrvatima pri dijeljenju pozivnica jer Ivo Karlović i Ivan Dodig srpanj nisu planirali provesti u Umagu.

Lista igrača u glavnom turniru:

Fabio Fognini (Ita/15.)

Aleksandr Dolgopolov (Ukr/19.)

Tommy Robredo (Špa/22.)

Marin Čilić (Hrv/26.)

Andreas Seppi (Ita/34.)

Santiago Giraldo (Kol/37.)

Carlos Berlocq (Arg/45.)

Joao Sousa (Por/47.)

Jürgen Melzer (Aut/51.)

E. Roger-Vasselin (Fra/53.)

Lukaš Rosol (Češ/56.)

Igor Sijsling (Niz/58.)

Leonardo Mayer (Arg/59.)

Tejmuraz Gabašvili (Rus/61.)

Benoit Paire (Fra/67.)

P. Careńo Busta (Špa/73.)

Jiry Vesely (Češ/74.)

Dušan Lajović (Srb/76.)

Paolo Lorenzi (Ita/81.)

Bernard Tomić (Aus/82.)

Mate Delić (Hrv/185./WC)

Borna Ćorić (Hrv/245./WC)

Linker
25. rujan 2024 11:14