Reuters
ČUDESNO PREOBRAĆENJE

ŠTO JE TO NAPRAVIO ĐOKOVIĆU? Kontroverzni guru koji je preobratio bivšeg 'broja 1' otkrio svoju istinu o raspadu sistema i drami na početku suradnje!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. prosinac 2016. 17:11

Nakon što je Boris Becker napustio mjesto prvog trenera Novaka Đokovića, a svijet su obišle najave kako će tu poziciju preuzeti Nenad Zimonjić, oglasio se i glavni krivac za raspad stručnog stožera koji je poharao svjetski tenis proteklih godina.

Pepe Imaz, bivši španjolski tenisač i još uvijek aktualni član Đokovićeva stožera više je puta javno označen kao glavni razlog za Beckerov razlaz sa Novakom, a sada je po prvi puta javno progovorio o svom statusu i napisima da je guru koji se u radu koristi meditacijom, jogom te propagira filozofiju 'ljubav i mir'.

Upravo je na takav pomirljiv način i nastupio u svom intervjuu za Mundo Deportivo.

"Dobro znam tko je Boris i bilo mi je zadovoljstvo raditi sa njim. A ako je Novak osobno donio ovu odluku o razlazu, tko sam ja da mu govorim bilo što. Moj odnos s njim je bio vrlo harmoničan. Borisa vidim kao dobro ljudsko biće", rekao je Imaz i otkrio kako je uopće došlo do suradnje sa Noletom.

Sve je počelo osobnom dramom Novakovog mlađeg brata Marka koji se pune dvije godine borio s depresijom.

"Marko je želio biti profesionalac i dostići Novaka, ali je pao u depresiju i dvije godine se borio s njom. Došao je kod mene na emocionalni rad i poslije samo pet dana je osjetio veliku promjenu. Novak se počeo zanimati za sve ovo, a kako je on osoba koja voli učiti, izuzetno je strastven i pun poštovanja, upoznali smo se i počeli surađivati", objašnjava Imaz.

Imaz je ustvrdio kako on nije odgovoran za Đokovićev razlaz s Beckerom, a odgovara i na kritike da je Nole u posljednje vrijeme mislima odsutan s terena, gotovo ravnodušan u nekim situacijama u kojima bi prije eksplodirao.

"Ne radi se ovdje o sjedenju u 'lotus položaju' i slanju poruke protivniku: 'Pobijedi me, ja te volim'. Ako ste strastveni u tenisu, udarate lopticu sa ciljem da je protivnik ne vrati, ali uz dužno poštovanje prema protivniku, a ne uz autodestrukciju", objasnio je Imaz i dodao kako još uvijek ima situacija kad Đoković izgubi kontrolu i polomi reket.

"Apsolutno ga razumijem. Jasno nam je da nismo savršeni. I meni se događa da radim stvari koje mi se ne sviđaju. Neophodno je, kada vas tijelo ne sluša, da se na neki način vratite u normalu", rekao je Imaz.

Linker
02. svibanj 2024 00:22