AFP
U KAKVOJ SU FORMI

Što mogu naši na US Openu: Čiliću prijeti pad, Karlović ide po rekord, Ćorić se diže

Naš najbolji igrač kreće u tešku misiju obrane naslova - sve osim polufinala bio bi bolan udarac za renking
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 24. kolovoz 2015. 10:31

Ivo Karlović

Svaki pokušaj da se kod Doktora Ive prognozira nešto pametno unaprijed je osuđen na neuspjeh, ali ovaj put imamo “zicer”. Karlović će po broju asova uskoro i službeno biti najbolji serviser u povijesti, a US Open je idealna prilika da detronizira Gorana. U Cincinnatiju je s dva meča po 35 asova opet potvrdio da servira bolje nego ikad. Da je bilo trunkicu više sreće protiv Wawrinke, mogao je i do prvog Masters četvrtfinala nakon četiri godine.

Borna Ćorić

Pobjeda protiv Zvereva stigla je kao važan doprinos Ćorićevu samopouzdanju koje je bilo načeto miniserijom od tri poraza. U tim je mečevima uglavnom vodio borbu s vlastitim servisom i pružao premalo agresivnosti, što se ne može reći za dvoboj s Wawrinkom, gdje ga je - kao i Karlovića nakon njega - zamalo zaobišla pobjeda. Posljednji ispit forme za njega će biti turnir u Winston-Salemu, gdje mu se otvara prilika da stigne barem do četvrtfinala.

Ivan Dodig

Nakon Wimbledona odigrao je samo tri meča u singlu.Zbog toga ne treba polagati nade u pojedinačnu konkurenciju, gdje će Dodig ići u kvalifikacije. Parovi su posve druga priča, on i Melo kao drugi nositelji brane polufinale. U Washingtonu su izgubili finale od braće Bryan, Montreal i Cincinnati donijeli su po dvije pobjede i dva poraza, a na Grand Slamovima su u zadnje vrijeme motivirani. Ove godine, uostalom, već imaju jedan u kolekciji.

Mirjana Lučić-Baroni

Prošlogodišnji US Open za Mikicu je označio početak drugog najljepšeg razdoblja u karijeri i probudio uspomene na već zaboravljene tinejdžerske dane. Pobjeda protiv Simone Halep i ulazak u osminu finala vratili su je na svjetsku mapu, što je kasnije potvrdila osvajanjem Quebeca. Sada se vraća kao članica Top 50 u 34. godini života. Da je i dalje spremna za iznenađenja, potvrdilo je izbacivanje osme igračice svijeta Karoline Plíškove u Torontu.

Ana Konjuh

Nakon osvajanja Nottinghama upala je u rezultatski time-out, što za igračicu u njenim godinama nije ništa neobično ni iznenađujuće. Prvo kolo prošla je samo u Stanfordu (Zheng), no u Cincinnatiju se uspjela probiti kroz kvalifikacije, prije nego što ju je zaustavila Knapp. US Open je jedini Grand Slam turnir na kojem još nije zaigrala u glavnom ždrijebu, što će se sada promijeniti, a već bi i prolazak u drugo kolo za Anu bio velika stvar.

Donna Vekić

Skandal od kojeg se proteklih tjedana u svijetu tenisa nije moglo pobjeći samo je nesretan podsjetnik da su Osječanki već dulje vrijeme u prvom planu “off-court” zanimacije, umjesto rezultata. Njezin posljednji poraz dogodio se na ITF-u u Vancouveru, gdje ju je u prvom kolu izbacila Kudrjavceva. Uoči kvalifikacija US Opena najbolje je spustiti letvicu očekivanja, možda nas tako Donna iznenadi.

Linker
23. rujan 2024 10:28