KARIM SAHIB/Afp
AMERIČKA ODBIJENICA

Sve je propalo, Đoković i službeno odustao od turneje, nije mu uspio pomoći niti predsjednik Biden

Drugi put zaredom najbolji tenisač svijeta propušta turnire u Indian Wellsu i Miamiju
Piše: SNObjavljeno: 06. ožujak 2023. 07:55

Novak Đoković se i službeno povukao s Indian Wellsa, priopćili su organizatori turnira te također istaknuli kako je zahtjev svjetskog tenisača za izuzeće od cjepiva protiv COVID-19 za ulazak u SAD "vrlo vjerojatno" propao.

Đoković je prije nekoliko dana podnio službeni zahtjev američkoj vladi za posebnim dopuštenjem kako bi mogao zaigrati na Indian Wellsu i Miamiju, ali od čitave priče neće biti ništa.

"Svjetski ‘broj 1‘, Novak Đoković povukao se s BNP Paribas Opena 2023. Njegovim odustajanjem otvorilo se mjesto za Nikoloza Basilašvilija", navode među ostalim ogranizatori u priopćenju.

SAD trenutačno zabranjuje ulazak necijepljenim strancima u zemlju, a očekuje se da će ta politika biti ukinuta kada vlada 11. svibnja prekine proglašenje izvanrednog stanja u slučaju COVID-19.

image
KARIM SAHIB/Afp

Treba istaknuti kako su prošlog petka senatori Floride Rick Scott i Marco Rubio napisali pismo američkom predsjedniku Joeu Bidenu pozivajući ga da odobri zahtjev za izuzeće. Direktor turnira u Indian Wellsu Tommy Haas, Teniski savez Sjedinjenih Država i US Open bili su među onima koji su se također nadali da će osvajaču 22 Grand Slama biti dopušten ulazak.

Ipak, ovo će biti drugi puta zaredom da Đoković propušta turnire u Indian Wellsu i Miamiju.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

"Leko je kiksao s uvrštavanjem tog igrača u prvu momčad, a ovo što Awaziem radi nikad nisam vidio". Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao greške koje je Hajdukova obrana radila na utakmici protiv Lokomotive. Zbog čega su Lokosi održali nogometnu lekciju Splićanima? Kako je Perković osvojio bod u debiju na klupi Osijeka? Može li Rijeka do Europe? Kako objasniti potez Ante Ercega? Odgovore na ta i druga pitanja pronađite u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘:

Linker
25. travanj 2024 08:56