Anto Joskić

 PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN
TRADICIJA

Sve je spremno za četvrto izdanje umaškog turnira u tenisu u kolicima: ‘Ovakvi događaji su jako bitni‘

Naš sport se ovako može vidljivije promovirati i putem medija i pomoću publike, rekao je Joskić
Piše: SNObjavljeno: 27. srpanj 2023. 15:39

Osim Plava Laguna Croatia Opena, u Umagu ovih dana neće nedostajati niti vrhunskog tenisa u kolicima. Sve je spremno za četvrto izdanje ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP, koji će se održati od petka do nedjelje (28. - 30. srpnja). U Istru tradicionalno stiže i Austrijanac Josef Riegler, prvi nositelj turnira i 41. igrač na svjetskoj ljestvici. Hrvatske snage predvodit će Anto Joskić, a osim njega natjecat će se još Ante Kolunđija, Antonio Arambašić, Dražen Mikšić i Sven Maretić.

- Popratni događaji turnira u Umagu daju dodatnu čar i vrijednost. Uživamo u ITF Wheelchair turniru, to nije kurtoazija, to je jednostavno tako. Pokazuju nam što je sve tenis i koje sve dodatne dimenzije ima - rekao je Tomislav Poljak, direktor umaškog turnira.

Joskić, naš najbolje rangirani igrač, imao je samo riječi hvale za turnir u Umagu.

- Ovo je sada već postala tradicija. Ovdje se osjećamo sjajno, lijepo nas dočekaju i osjećamo se kao sastavni dio ovog turnira. Za tenis u kolicima, ali i osobe u kolicima općenito, jako je bitno da imamo ovakve događaje gdje se naš sport može vidljivije promovirati i putem medija i pomoću publike - rekao je Joskić.

Linker
17. svibanj 2024 13:49