Duje Ajduković
 DUJE KLARIC/CROPIX Cropix
Challenger U SPLITU

Svi hrvatski tenisači ispali sa Split Opena: ‘Što god sam mu odigrao, čovjek bi mi vratio još brže‘

Ajduković nije uspio reprizirati preokret iz 1. kola kada je nadoknadio set i break minusa
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. travanj 2021. 18:20

Hrvatski tenis više nema interesa na challengeru Split Open, u četvrtak su se u pojedinačnoj konkurenciji oprostili Nino Serdarušić i Duje Ajduković, dok su u igri parova eliminirani Ivan i Matej Sabanov.


Ajduković nije uspio reprizirati preokret iz 1. kola kada je protiv Dustina Browna nadoknadio set i break minusa. Protiv Blaža Role (ATP 165) spasio je dvije meč-lopte i vratio se u igru koncem drugog seta, ali samo nakratko. Slovenac je sa 6:1, 7:5 prošao u četvrtfinale.


- Taktički sam loše ušao u meč, odabrao sam pogrešnu taktiku. Kasno sam shvatio što trebam raditi - priznao je Ajduković, što se pogotovo odnosilo na forhend ljevorukog Slovenca koji je bio nepogrešiv. - Što god sam mu odigrao na forhend, čovjek bi mi vratio još brže. Pogotovo preko mog bekhenda.


Rola je servirao za meč kod 5:4 u drugom setu, imao i dvije meč-lopte, no najduži gem u susretu ipak je pripao našem tenisaču. U narednom gemu, kod 5:5, dogodila se sporna situacija. Na 15-0 Ajduković je bacio loptu u zrak za drugi servis, u tom trenutku sakupljač lopti je trčao natrag na svoju poziciju, zbog čega je sutkinja u stolcu zaustavila našeg igrača i dodijelila mu prvi servis. Rola se s tim nikako nije mogao pomiriti, ušao je u raspravu sa sutkinjom i pozvao supervizora koji je na koncu potvrdio njezinu odluku. Nakon nekoliko minuta pauze nastavio se gem u kojem je Duje imao 40-15, ali ga je izgubio.


Serdarušić nije iskoristio ni jednu od tri break lopte, dok je poljski tenisač Kacper Žuk (ATP 222), kojemu je u prvom kolu prvi nositelj Pedro Sousa predao, realizirao tri i na kraju slavio prilično uvjerljivo 6:4, 6:2.


- Nisam se baš snašao, napravio sam puno pogrešaka i to je presudilo. Imao sam neke break lopte u prvom setu, pa onda jednu i kod 3:2 u drugom, ali ni jednu nisam iskoristio. Teško je tako preokrenuti meč - komentirao je 24-godišnji Zagrepčanin.

Rezultati 2. kola: Rola - Ajduković 6:1, 7:5, Žuk - Serdarušić 6:4, 6:2, Bašić - Haase 7:6(4), 6:3, Kokkinakis - Kolar 7:6(3), 6:1.
Parovi, četvrtfinale: Olivetti, Reid - Sabanov, Sabanov 6:1, 7:5, Walkow, Zielinski - Galloway, Lawson 7:5, 7:6(6), Golubjev, Nedovjesov - Brown, Margaroli 6:2, 6:1, Kolar, Rosol – Raja, Weissborn 6:3, 3:6, 10:8.

Linker
17. svibanj 2024 23:40