TOPSHOTSMarin Cilic of Croatia celebrates victory over Kei Nishikori of Japan in their US Open 2014 men's singles finals match at the USTA Billie Jean King National Center September 8, 2014 in New York. AFP PHOTO/Kena Betancur
 AFP
VIŠE NISMO FAVORITI

Težak udarac za Hrvatsku: Čilić otkazao nastup četiri dana prije velikog meča!

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će protiv Brazila u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu biti bez Marina Čilića koji je zbog uganuća zgloba, ozljede koju je zaradio prošlog tjedna na US Openu, odustao od dolaska u Brazil jer će po savjetu liječnika morati nekoliko dana mirovati.
Piše: HinaObjavljeno: 14. rujan 2015. 13:17

Tako će u postavi biti Borna Ćorić, Ivan Dodig, Franko Škugor i Mate Delić. Promjena sastava, odnosno zamjena Marina Čilića i Mate Delića u nominaciji, treba biti službeno napravljena do najkasnije sat vremena uoči izvlačenja parova u četvrtak.

"Izgleda da Marin ipak neće doći, da je ozljeda, koju je vukao dva posljednja meča, prevelika i preriskantna da bi došao u Brazil i igrao meč na tri osvojena seta za nekoliko dana. Oteklina mu je dosta velika, morat će mirovati pet-šest dana i jednostavno ne bi bi u stanju igrati", rekao je izbornik Željko Krajan.

"Tu je Mate Delić, koji je išao s nama kao peti igrač, da nam bude tu ako nekome zatreba trening, a sada nam je dobro došao i vjerojatno ćemo njega prijaviti kao četvrtog igrača umjesto Marina."

Na pitanje koliko Čilićev otkaz mijenja odnos snaga u ovom susretu, Krajan je odgovorio:

"Sigurno da mijenja puno. Imati Marina u ekipi puno znači i za pojedinačne mečeve i za par jer bi možda igrao u subotu u paru s Dodigom ako bi prvog dana igrao kraći pojedinačni meč. Ako smo prije otkaza mi bili favoriti i šanse su bile veće za nas, sada su favoriti Brazilci."

Čilić je posljednjih mjeseci dosta govorio o želji da se Hrvatska i sljedeće godine nađe u Svjetskoj skupini, pa da potom krene u pokušaj još jednog osvajanja ovog natjecanja, no neće imati priliku sudjelovati u susretu protiv Brazila.

"Jako mi je žao što ni ovaj put neću biti u reprezentaciji, iako sam se jako veselio susretu protiv Brazila i okupljanju suigrača. Nažalost, opet se umiješala ozljeda koju sam zaradio na US Openu i koja se dodatno pogoršala u posljednja dva meča. Savjet liječnika je da nekoliko dana provedem u potpunom mirovanju, što znači da ne smijem ni trenirati, a u takvoj situaciji ekipi ne bih bio od koristi. Nema smisla da igram nespreman", poručio je Čilić u podužem objašnjenju i dodao:

"Odluku o otkazu nastupa donio sam teška srca jer se zna koliko volim igrati za reprezentaciju i da se uvijek odazivam, a u sastavu me nema samo kad sam ozlijeđen. Sada ću opet biti samo navijač, a iskreno vjerujem u uspjeh protiv Brazila i pobjedi koja će nam donijeti igranje u Svjetskoj skupini i sljedeće godine".

Hrvatska reprezentacija je za sada u Brazilu u polovičnom sastavu – došli su Škugor i Delić, a tek im se trebaju pridružiti Ivan Dodig i Borna Ćorić, pobjednici dvaju ATP Challenger turnira prošlog tjedna: Ćorić je osvojio naslov u kolumbijskoj Barranquilli, a Dodig u francuskom Saint-Rémyju. Njihov dolazak očekuje se u utorak.

Linker
24. rujan 2024 06:20