Cropix/Jakov Prkić
MUŠKA I ŽENSKA REPKA

TEŽAK UDARAC ZA SRBIJU Kosovo od sljedeće godine dobiva reprezentaciju u sportu koji je za susjede ponos cijele nacije

Kosovo će od sljedeće godine imati pravo nastupa u Davis Cupu i FED Cupu, objavila je u četvrtak Radiotelevizija Kosovo.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 24. prosinac 2015. 20:49

Predsjednik Teniske federacije Kosova Škeljzen Domi je za RTK2 izjavio kako je to "lijepa vijest za daljnji razvoj tenisa na Kosovu".

"To je za nas veoma lijepa i radosna vijest, koja je sada i službena potvrđena. Mi smo se i ranije spremali za to, odredili smo sastave reprezentacija, kao i izbornike koji će voditi obje reprezentacije. Među igračima će biti i onih koji su porijeklom s Kosova, a igraju u inozemstvu", rekao je Domi.

Naravno, vijest je u Srbiji dočekana kao još jedan šamar sportskoj naciji, tim više što je upravo tenis sport kojim se susjedi jako ponose. Novak Đoković prvi je tenisač svijeta i već sada jedan od najboljih svih vremena, a Srbi se ponose i svojom reprezentacijom, koja je 2010. godine u Beogradu osvojila Davis Cup, slaveći u finalu preokretom protiv Francuske.

Po prvim najavama, muška reprezentacija Kosova će svoj prvi susret igrati od 2. do 5. ožujka sljedeće godine u Talinu, a mogući protivnici su joj selekcije Albanije, Azerbajdžana i San Marina.

Ženska reprezentacija Kosova će već u veljači sudjelovati na Fed Cup turniru u Ulcinju.

Linker
23. rujan 2024 09:30