AFP
US OPEN

Težak ždrijeb za Hrvate

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 27. kolovoz 2015. 23:19

Deset mjeseci nakon najveće pobjede u svojoj karijeri koja ga je vinula prema svjetskom vrhu, Borna Ćorić ponovno će ukrstiti koplja s Rafaelom Nadalom.

Ždrijeb US Opena spojio je Zagrepčanina s trenutno osmim igračem svijeta i tako ponudio jedan od najatraktivnijih mečeva prvog kola. Ćorić je Nadala šokirao u četvrtfinalu Basela u listopadu 2014., kada je slavio sa 6-2, 7-6(4). Iako je Španjolac bio bolestan i vukao upalu slijepog crijeva, pobjeda tada 124. igrača ATP ljestvice snažno je odjeknula svijetom.

Branitelj naslova Marin Čilić moći će se dobro zagrijati, jer u prvom kolu čeka kvalifikanta, a ako pobijedi, ići će na boljeg iz okršaja Lucasa Pouillea i još jednog kvalifikanta. Ivi Karloviću ždrijeb je dodijelio Argentinca Federica Delbonisa. Bolji iz tog meča suočit će se s Veselyjem ili Lorenzijem.

Prašinu u muškom dijelu turnira sigurno će podignuti i meč Andyja Murraya i Nicka Kyrgiosa.

Djevojke nisu imale sreće. Mirjana Lučić-Baroni u prvom kolu, doduše, čeka suparnicu iz kvalifikacija, ali ako prođe dalje, igrat će s prvom nositeljicom Serenom Williams. Ana Konjuh starta protiv Njemice Tatjane Marije (WTA 66.), no i nju bi u drugom kolu čekao velik izazov - Marija Šarapova.

Dodajmo da se Borna Ćorić u noći sa srijede na četvrtak lakoćom plasirao u četvrtfinale Winston-Salema. Argentinac Diego Schwartzman nije mu bio ozbiljna prijetnja, završilo je 6-2, 6-1. Na putu do polufinala stoji mu 15. igrač svijeta Kevin Anderson.

Linker
23. rujan 2024 14:23