AFP
TENIS

Tipsarević otkazao Zagreb

Piše: HinaObjavljeno: 17. siječanj 2014. 14:01

Drugi najbolji srpski tenisač i 52. na ATP ljestvici Janko Tipsarević zbog ozljede je otkazati nastup na 9. PBZ Zagreb Indoorsu koji će se od 3. do 8. veljače održati u Domu sportova.

Vijest nije neočekivana jer je zbog problema s desnom petom Tipsarević prošle sezone morao otkazati nastup na finalu Davis Cupa, a na početku ove propustio je prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open.

Umjesto Tipsarevića u glavni turnir ušao je 24-godišnji Amerikanac Donald Young, 91. na ATP ljestvici. Young je 2005. sa 16 godina postao najmlađi juniorski broj 1 u povijesti, kada je na kraju sezone za nekoliko bodova bio bolji od Marina Čilića. U svojoj juniorskoj kolekciji ima pobjedničke trofeje s Australian Opena i Wimbledona. U seniorskoj konkurenciji još nije ostvario rezultate na toj razini. Iza sebe ima jedan finale na ATP turnirima (Bangkok 2011.), a prije nešto manje od dvije godine stigao je do 38. mjesta na ATP ljestvici. Young se jučerašnjom pobjedom nad Talijanom Andreasom Seppijem u pet setova probio do 3. kola Australian Opena, što mu je najbolji seniorski rezultat u Melbourneu.

Za ponovni nastup u Domu sportova interes je iskazao i pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa 2007. godine, Cipranin Marcos Baghdatis kojeg trenira hrvatski Davis Cup izbornik Željko Krajan. Kako se Baghdatis nije na vrijeme prijavio za nastup u Zagrebu, zatražio je od direktora turnira Branimira Horvata posljednju preostalu pozivnicu.

"Voljeli bismo ponovno vidjeti Marcosa u Zagrebu, no nažalost pozivnicu za glavni turnir mu ove godine ne možemo dati. Prednost smo dali mladim, darovitim hrvatskim tenisačima, što smo i pokazali dodijelivši pozivnice Borni Ćoriću i Mati Deliću. Konačnu odluku o tome kome ćemo dodijeliti treću pozivnicu donijet ćemo neposredno pred početak turnira", izjavio je direktor PBZ Zagreb Indoorsa.

Linker
24. rujan 2024 11:10