Goran Šebelić / CROPIX
ATP ACAPULCO

Tomić i Thiem za naslov

Piše: HinaObjavljeno: 27. veljača 2016. 11:46

Australac hrvatskih korijena Bernard Tomić i aktualni pobjednik umaškog Croatia Opena Austrijanac Dominic Thiem borit će se za naslov pobjednika ATP turnira u Acapulcu.

Tomić je polufinalu svladao Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova s 1-6, 6-4, 6-3, dok se Thiem lako obračunao s Amerikancem Samom Querreyjem pobijedivši ga sa 6-2, 6-2.

Obojici će to biti prvi nastup u finalu ATP turnira serije 500, a Thiem će prvi put igrati za naslov na turniru s tvrdom podlogom. Sva četiri dosadašnja naslova osvojio je na zemljanoj podlozi, uključujući i jedan ovogodišnji prije dva tjedna u Buenos Airesu. Za razliku od Thiema, Tomić je sva tri naslova iz četiri nastupa u finalu osvojio na tvrdoj podlozi. Bit će to prvi međusobni dvoboj 23-godišnjeg Australca i 22-godišnjeg Austrijanca.

Finalni dvoboj je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju, u 4 sata ujutro po hrvatskom vremenu.

ATP Acapulco - polufinale:

Bernard Tomić (Aus/5) - Aleksandr Dolgopolov (Ukr) 1-6, 6-4, 6-3

Dominic Thiem (Aut) - Sam Querrey (SAD) 6-2, 6-2

Slovačka tenisačica Dominika Cibulkova i Amerikanka Sloane Stephens probile su se do finala WTA turnira u Acapulcu.

Slovakinja je u prvom polufinalu sa 6-3, 6-3 nadigrala američku tenisačicu Christinu McHale, koja je u četvrtfinalu izbacila našu Mirjanu Lučić-Baroni. U drugom polufinalu Stephens je lakoćom sa 6-2, 6-0 nadigrala Belgijku Yaninu Wickmayer.

Finalni dvoboj na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju, u 1 sat iz ponoći po hrvatskom vremenu. Bit će to treći međusobni dvoboj Cibulkove i Stephens, a trenutni rezultat je 1-1. Slovakinja je posljednji od četiri WTA naslova u karijeri osvojila upravo u Acapulcu prije dvije godine, dok će Stephens u svom trećem finalu tražiti i treći naslov, a drugi u ovoj sezoni u kojoj je već trijumfirala na turniru u Aucklandu.

WTA Acapulco - polufinale:

Dominika Cibulkova (Slk) - Christina McHale (SAD) 6-3, 6-3

Sloane Stephens (SAD/2) - Yanina Wickmayer (Bel/8) 6-2, 6-0

Linker
24. rujan 2024 19:25