DRAGAN MATIC Cropix
MINISTAR TURIZMA

Tonči Glavina u Umagu: ‘Ovo je veliki događaj koji Istru ‘brendira‘ kao cjelogodišnju turističku destinaciju‘

‘Drago mi je da imam priliku pogledati i sudjelovati u velikoj međunarodnoj sportskoj manifestaciji‘
Piše: HinaObjavljeno: 21. srpanj 2024. 22:07

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina boravio je u nedjelju u Umagu, gdje je nazočio prvom danu 34. izdanja jedinog hrvatskog teniskog ATP turnira Plava Laguna Croatia Open, za kojega je ustvrdio da ‘brendira‘ Istru kao cjelogodišnju turističku destinaciju.

"Drago mi je da sam večeras ovdje u Umagu, da imam priliku pogledati i sudjelovati u ovom događaju, velikoj međunarodnoj sportskoj manifestaciji, koju smo i ove godine, kao Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica, snažno podržali. Ove godine smo investirali preko 520.000 eura, od toga je 400.000 eura dodijeljeno kroz natječaj Ministarstva turizma i sporta za velike sportske manifestacije", rekao je ministar Glavina i istaknuo da je u mandatu ove Vlade sufinancirano 130 manifestacija s iznosom većim od 43 milijuna eura.

"Ovo je vjerojatno jedan od najvećih događaja koje sufinanciramo i ponosni smo da je tu, da je u Istri, u Hrvatskoj. Duga tradicija, evo 34 godine, po kojoj je Istra prepoznata. To je jedno događanje koje Istru ‘brendira‘ kao cjelogodišnju turističku destinaciju, jer upravo sport i sportska događanja snažno doprinose razvoju Istre kao cjelogodišnje turističke destinacije. Naravno da ćemo, kao Ministarstvo, nastaviti podržavati ovu manifestaciju i dalje. Nadam se da će i ove godine dojmovi biti kao i svake druge, a to je da su Istra i Hrvatska izvanredan domaćin", zaključio je ministar turizma i sporta.

Linker
31. kolovoz 2024 13:50