DAMIR SKOMRLJ Cropix
BILLIE JEAN KING CUP

Treći poraz u nizu za rekete Hrvatske: Srpske tenisačice osigurale pobjedu i prije susreta parova

Mia Ristić nadjačala je Antoniju Ružić, a Lola Radivojević našu Taru Wurth
Piše: HINAObjavljeno: 12. travanj 2023. 16:29

Hrvatska ženska teniska reprezentacija upisala je i treći poraz na turniru Prve skupine Billie Jean King Cupa u turskoj Antalyji, izgubivši od Srbije sa 0:3.

Nakon što su u prva dva kola izgubile od Danske (1:2) i Bugarske (0:3), hrvatske tenisačice su trećeg dana natjecanja poražene i od Srbije sa 0:3.

U prvom dvoboju dana Mia Ristić je sa 6:4, 6:3 bila bolja od Antonije Ružić, da bi u drugom susretu Lola Radivojević porazila Taru Wurth sa 6:2, 6:7 (5), 7:5 i osigurala Srbiji pobjedu.

Srpske tenisačice su bile bolje i u susretu parova. Olga Danilović i Katarina Kozarov su pobijedile Luciju Ćirić-Bagarić i Taru Wurth sa 6:4, 6:1.

Za Srbiju je to bila treća pobjeda, a za naše tenisačice treći poraz. Hrvatska će u Turskoj još odigrati dva susreta, protiv Švedske i Norveške.

Ukupno se u Antalyji bori 11 reprezentacija podijeljenih u dvije skupine, a u drugoj skupini trenutačno vodi Nizozemska.

Samo tri reprezentacije, pobjednici skupina, te bolja iz play-offa drugoplasiranih, osigurat će plasman u play-off za ulazak u kvalifikacije za plasman u Svjetsku skupinu, dok dvije posljednje reprezentacije ispadaju u II skupinu Euro-afričke zone.

Linker
25. travanj 2024 07:26