ATP QUEEN'S

Troicki prejak za Čilića

Iako se nakon prvog seta, koji je Čilić odnio u tie-breaku, činilo da nas čeka još jedna igra živaca, nastavak je ponudio demanti
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 19. lipanj 2015. 00:24

Marin Čilić drugi je put u šest dana izvukao deblji kraj protiv Viktora Troickog te se od turnira u Queen's Clubu oprostio već u osmini finala. Kao i u Stuttgartu, srpski je tenisač opet slavio u tri seta, sa 6-7(8), 6-2, 6-3.

Iako se nakon prvog seta, koji je Čilić odnio u tie-breaku, činilo da nas čeka još jedna igra živaca, nastavak je ponudio demanti. Međugorac je na već viđen način izgubio sigurnost u udarcu, što je Troicki iskoristio bez popusta. Do kraja je 25. tenisač svijeta ispustio samo pet gemova te nakon 128 minuta zaključio novu lekciju osvajaču US Opena.

Nad Čilićem uoči Wimbledona vise brojni upitnici, ali ne samo zbog mršavih rezultata, nego i igre s kojom na travi ne može daleko dogurati. Servis je za njegove pojmove skroman (devet aseva, tri dvostruke, 55 posto ubačaja), a izlasci na mrežu prerijetki. Ostaje nadati se da će Marin u All England Clubu postepeno izbrusiti igru kao što je to činio na Roland Garrosu, što bi mu ždrijeb u prvim kolima trebao omogućiti.

Poraz je upisao i Marin Draganja, u paru s Kontinenom. U Halleu su ih u dva tie-breaka svladali Bopanna i Mergea. Na istom turniru Karlović i Berdych danas točno u podne igraju četvrtfinale.

Ivan Dodig morao se zbog lošijeg renkinga spustiti na Challenger razinu, no prepreke u Ilkleyju rješava vrlo profesionalno. Jučer ih je arhivirao dvije. Prvo je u drugom kolu sa 6-2, 6-4 svladao Alexa Bolta, a potom u četvrtfinalu Dudija Selu (ATP 85.) sa 7-6(4), 6-4. Za ulazak u finale igrat će s Australcem Matthewom Ebdenom.

Linker
22. rujan 2024 01:53