ABU DHABI

U finalu Đoković i Ferrer

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. prosinac 2013. 12:59

U finalu jakog teniskog ekshibicijskog turnira u Abu Dhabiju će igrati drugi i treći tenisač na svijetu, Srbin Novak Đoković i Španjolac David Ferrer.

Nakon što je u španjolskom obračunu Ferrer sa 6-4, 6-4 pobijedio najboljeg tenisača s ATP ljestvice, Rafaela Nadala, u drugom je polufinalu Đoković sa 7-6(4), 6-3 svladao francuskog tenisača, Jo-Wilfrieda Tsongu.

Đoković će tako imati priliku obranit naslov pobjednika u Abu Dhabiju od prošle godine, točnije, dobije li Ferrera osvojit će ovaj turnir treći put zaredom.

Tsonga nije odigrao loš meč, ali je ipak ostao kratak u oba seta da na pravi način zaprijeti Đokoviću. U prvom je setu srpski tenisač došao prvi do breaka, ali je Tsonga vratio izgubljeno, te je odvukao prvi set sve do tie-breaka. U njemu je trajala izjednačena borba do 4-4 kada je Đoković napravio mini-break i time slomio Francuza.

U drugom je setu Đoković došao do breaka kod vodstva 3-2, nakon čega je posve mirno odservirao dva puta za pobjedu i pljesak od strane Borisa Beckera, novog čovjeka kojeg ima u svom stručnom stožeru i koji ga je prvi put na djelu, u ovakvoj dužnosti, pratio na terenu.

Britanski tenisač Andy Murray ostvario je prvu pobjedu po povratku na teniske terene. Svladao je Švicarca Stanislasa Wawrinku 6-3, 6-4.

U pitanju je bio meč za peto mjesto na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju. Murray i Wawrinka su dan ranije poraženi u četvrtfinalnim ogledima od Tsonge, odnosno, Ferrera, a u kasnijem dnevnom rasporedu polufinalne će mečeve odigrati Nadal i Ferrer, odnosno, Đoković i Tsonga.

Recimo da je 26-godišnjem Murrayju dvije godine stariji Wawrinka jedan od nezgodnijih suparnika na Touru. U karijeri Britanac ima 8-6 protiv drugog najboljeg Švicarca s ATP ljestvice, ali je primjerice ove godine Wawrinka dobio oba međusobna meča bez izgubljenog seta (5-0 u setovima za Wawrinku).

Podsjetimo i da je Murray pauzirao od rujna kada se podvrgnuo lakšoj operaciji leđa, koja su mu stvarala problem jedan dio karijere.

Ekshibicija u Abu Dhabiju, za 5. mjesto:

Murray - Wawrinka 6-3, 6-4

polufinale:

Đoković - Tsonga 7-6(4), 6-3

Ferrer - Nadal 6-4, 6-4

Linker
24. rujan 2024 05:23