Antonia Ružić, Feliks Lukas i Tena Lukas

 DRAGAN MATIC Cropix
WTA MAKARSKA OPEN

U Makarsku stiže 20 od TOP 100 tenisačica: ‘Vjerujemo da ćemo u finalu imati i jednu Hrvaticu‘

‘Nastupit će i Marta Kostyuk, ukrajinska mlada zvijezda pod vodstvom našeg asa Ivana Ljubičića...‘
Piše: R. ŠolaObjavljeno: 24. svibanj 2022. 14:40

WTA Makarska Open sljedeći će tjedan (od 30. do 5. lipnja) ugostiti više od 20 TOP 100 igračica svijeta. U svijetu ove godine nema jačeg turnira u 125 kategoriji. Toliko o snazi turnira. Kristina Mladenović, Arantxa Rus, Clara Burel, Anna Bondar, Aleksandra Krunić, Bernarda Pera ali i naše sjajne djevojke Antonija Ružić, kao i Tena Lukas, koja je prije nekoliko dana osvojila ITF-ov turnir u Rimu.

- Nastupit će i Marta Kostyuk, ukrajinska mlada zvijezda pod vodstvom našeg proslavljenog asa Ivana Ljubičića, Španjolka Nuria Parrizas Diaz, izvanredna zemljašica - istaknuo je Feliks Lukas, direktor turnira WTA Makarska Open na konferenciji za medije u Zagrebu.

Dodao je kako iz Italije stižu Martina Trevisan i Lucia Bronzetti, a na listi čekanja je legenda talijanskog i svjetskog tenisa Sara Errani. Dolazak su najavile i dvije najbolje igračice iz Slovačke - Kristina Kucova i Anna Karolina Schmiedlova te najbolja švedska tenisačica Rebecca Peterson. Osim njih naveo je i Mayar Sherif, najbolju tenisačica iz Egipta i najbolje rangiranu Brazilku Beatriz Haddad Maia, finalisticu parova ovogodišnjeg Australian Opena.

- Pratimo pažljivo i mečeve na Roland Garrosu. Računamo da ćemo dovesti neke od igračica koje će se u Parizu oprostiti ovaj tjedan.

Makarska će tako imati fantastičan turnir, u što su mnogi dvojili nakon što je organizator odučio "iseliti" s Bola na Braču.

- Nova lokacija - nova energija. Grad je prepoznao vrijednost turnira, na pravi je način stao iza njega. Turnir je i do sada imao sjajne trenutke, posebno za naše tenisačice. Petra Martić se kroz ovaj turnir vratila u TOP 100, Ana Konjuh je kroz njega izborila "vizu" za igre u Tokiju - naglasio je Lukas dodajući:

- Cijeli ćemo tjedan u makarskoj imati i bogat zabavno-kulturni program. Svakodnevni koncerti, gosti poput Nene Belana, grupe Cambi, Zdenke Kovačiček... Imat ćemo i kazališne predstave, ali i ozbiljne ekonomske panele. Bit će svega za sve generacije, Kids Day za djecu. Nadajmo se da ćemo na koncu u finalu imati jednu našu djevojku.

Da je turnir sve popularniji u svijetu potvrđuje i činjenica da u Makarsku dolazi produkcijska kuća Noah Media Group koja će za Netflixov dokumentarac snimati kadrove na teniskim terenima i u "backstageu".

Iz Floride se za vrijeme konferencije video vezom javila Mirjana Lučić Baroni i čestitala organizatorima na dovođenju turnira u njezin zavičaj.

- Makarska je malen grad, ali ima veliko sportsko srce i hvala vam što se tenis vratio u Makarsku - poručila je Mirjana.

Tena Lukas u velikoj formi čeka turnir u Makarskoj.

- prošla m ije godina bila jako loša, pa sam odlučila da će mi ova biti prekretnica te sam naporno radila. I očito se isplatilo, igram sjajno posljednjih tjedana i jako se veselim tome što imam priliku igrati pred domaćom publikom.

Slično je govorila i Antonija Ružić.

- Jako se veselim turniru u svojoj zemlji, to je prekrasan osjećaj. Dolazim uživati i dati sve od sebe.

Ulaznice za službeno najbolje organizirani WTA turnir u posljednjih pet godina mogu se nabaviti putem sustava Croatia Tickets. Sav prihod je humanitarnog karaktera, jer se WTA Makarska Open hosted by Valamar priključio inicijativi Tennis Plays for Peace za ratom ugroženu Ukrajinu.

Linker
04. svibanj 2024 00:01