Thomaz Bellucci

 THIAGO RIBEIRO Agif Via Afp
OPROSTIO SE U 36. GODINI

U mirovinu otišao poznati brazilski tenisač, nije ispunio očekivanja: ‘Cijelu karijeru osjećao sam pritisak...‘

Mnogi su od Belluccija očekivali kako će nastaviti Kuertenovim stopama, ali to se nije dogodilo
Piše: HinaObjavljeno: 23. veljača 2023. 14:55

Porazom od Argentinca Sebastiana Baeza, u prvom kolu ATP turnira u Rio de Janeiru, u tenisku mirovinu otišao je 35-godišnji Brazilac Thomaz Bellucci.

„Nedostajat će mi doživljaj izlaska na teniske terene, pogotovo na turnirima gdje je bilo puno mojih, brazilskih navijača. Cijelu karijeru osjećao sam veliki pritisak“, rekao je Bellucci koji je na tenisku scenu dolazio kada se opraštao legendarni Brazilac Gustavo Kuerten te su mnogi od Belluccija očekivali kako će nastaviti njegovim stopama.

No, Bellucci je ostao daleko od takvih rezultata. Na Grand Slam turnirima je samo u Roland Garrosu prošao do osmine finala. Osvojio je četiri ATP turnira tijekom karijere, a najbolji plasman na ljestvici mu je bilo 21. mjesto, u srpnju 2010. godine.

Bellucci će ostati upamćen kao jedan od samo petorice tenisača koji su na zemlji dobili set protiv Novaka Đokovića sa 6-0, a u karijeri su ga prilično unazadile teške ozljede. Posebno je teška bila ona posljednja, lijevog koljena. U mirovinu je otišao kao 915. tenisač na ATP ljestvici, a najavio je na odlasku kako se namjerava baviti trenerskim poslom.

Linker
25. travanj 2024 22:35