Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković

 UK SPORTS PICS LTD/ALAMY/PROFIMEDIA Uk
NEOBIČAN POPIS NAJBOLJIH

U Srbiji ogorčeni: ‘Jeste li ikada vidjeli goru stvar? Ovime su što su napravili Đokoviću su probili dno‘

Nadalov odlazak u mirovinu, ponovno je pokrenuo rasprave o tome tko je najveći tenisač
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 12. listopad 2024. 14:44

Jedan od najvećih tenisača u povijesti, Rafael Nadal, odlučio se umiroviti. Španjolac će ostaviti reket nakon završnice Davis Cupa koja je na rasporedu u studenom ove godine. ”Kralj zemlje” svoju karijeru završava s 22 Grand Slam titule s time da je svaki od trofeja osvajao barem po dva puta. Najuspješniji je bio, zna se, na Roland Garrosu gdje je trofej pobjednika podignuo nevjerojatnih 14 puta što je apsolutni rekord.

Nadalov odlazak u mirovinu, ponovno je pokrenuo rasprave o tome tko je najveći tenisač u povijesti. Britanski Telegraph je napravio svoju listu deset najboljih tenisača ikada. Njome su digli dosta prašine, posebice u susjedstvu.

Naime, na njihovoj listi Novak Đoković zauzima drugo mjesto, dok je ispred njega Serena Williams. Srpski mediji su napisali da je na listu najbolji komentar "ha-ha-ha" te da su ovime probili samo dno. Za kraj ironično pitaju čitatelje jesu li ikada i u jednom sportu vidjeli goru listu.

Na spomenutoj listi, Nadal se nalazi na vrlo niskom osmom mjestu, dok je Roger Federer na petom. Malo je reći da se teniskoj javnosti nije svidjela lista na kojoj niti jedan od tri najuspješnija tenisača u povijesti sporta nije na prvom mjestu. No, britanski novinar imao je drugačije mišljenje.

Linker
12. listopad 2024 14:45