Dr. Ivo nema namjeru odustati od tenisa, barem ne još neko vrijeme
 AFP
LJUBIČIĆ O KARLOVIĆU

‘U Umagu 1995. Ivo i ja dobili smo prvi ATP meč, a on još igra i pobjeđuje...legenda‘

Karlović (41) slavljem u 1. kolu Delray Beacha ispisao povijesne stranice ATP Toura
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 10. siječanj 2021. 15:36

Brojni otkazi omogućili su Ivi Karloviću da direktno uđe u glavni ždrijeb turnira u Delray Beachu, što je samo jedan sat vožnje od njegova doma u Miamiju, pa stoga ne čudi da je 41-godišnji Zagrepčanin otkazao kvalifikacijski turnir za Australian Open, koji se od danas igra u Dohi.

Time je izgubio mogućnost nastupiti na prvom Grand Slam turniru sezone po 18. put zaredom, ali vjerujemo da izbor nije bio težak, a da je pravi pokazala je pobjeda nad Pablom Andujarom (ATP 59) u 1. kolu.

Bilo je 6:3, 5:7, 6:4 za Diva sa Šalate, njegova prva pobjeda na Touru još od - Australian Opena prošle godine kad je bio bolji od Vaseka Pospisila u 1. kolu.

Mnogi su smatrali da će se Karlović umiroviti, jer renking (148.) je prilično opao i za ući u glavni turnir uglavnom mora igrati kvalifikacije, što jest problem u njegovim godinama. Motivacijski, prije svega. Ipak, prilično je sigurno da naš tenisač i 42. rođendan (28. veljače) misli provesti kao dio Toura. Pobjeda nad Andujarom za osvajača ovoga turnira 2015. godine ponovo ga je dovela u ravan s Jimmyjem Connorsom. Nitko stariji od legendarnog Amerikanca nije upisao pobjedu od Hallea 1995. godine.

- Uglavnom je tako sa svakim mečom kojega sada dobijem, u mojim godinama stalno kreiram povijest - nasmijao se Karlović, koji je u tri seta zabio 27 asova, najviše za njega na ovom turniru i tri manje od rekordera Johna Isnera.

Karlović će u 2. kolu igrati protiv kvalifikanta Roberta Quiroza, koji je nadigrao Noaha Rubina sa 7:6 (1), 6:3.

Ivan Ljubičić na Twitteru je podsjetio da su prije 25 i pol godina on i Karlović dobili prvi profesionalni meč u karijeri, na turniru u Umagu su s pozivnicom svladali Alberta Berasateguija i Francisca Claveta sa 6:2, 6:4 u parovima.

- A evo ga Ivo još uvijek pobjeđuje na Touru... Legenda! - prokomentirao je Ljubičić, koji se oprostio od igračke karijere u travnju 2012. godine u Monte Carlu.

Linker
20. travanj 2024 16:10