Serhij Stakhovski

 KENZO TRIBOUILLARD Afp
POTPISAO PRISTUPNICU

Ukrajinski tenisač ide u rat, reket će zamijeniti - puškom! ‘Nemam vojno iskustvo, ali znam rukovati oružjem‘

Ukrajinski tenisač prijavio se kao dobrovoljac u tamošnju vojsku i borit će se protiv Rusije
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 26. veljača 2022. 13:30

Bivši ukrajinski tenisač - karijeru je zaključio u siječnju porazom u 1. kolu kvalifikacija Australian Opena od J.J. Wolfa – 36-godišnji Serhij Stahovski najavio je da će kao dobrovoljac braniti Ukrajinu od ruske invazije.

- Vojska je otvorila mjesto za pričuvne vojnike, za sve koji se žele boriti, uzeti oružje i biti dio teritorijalne obrane. Puno je dobrovoljaca, među njima sam i ja, potpisao sam pristupnicu prošlog tjedna, ali nisam imao dokumente potrebne za to. Sada su poništili proceduru, pa se svatko tko je motiviran može pridružiti. Ja nemam vojno iskustvo, ali znam rukovati oružjem – rekao je Stahovski, koji je prvu od svoje četiri titule na ATP Touru osvojio u Zagrebu 2008. godine i to kao "sretni gubitnik".

Stahovski je u 1. kolu pobijedio Ivu Karlovića, a u finalu Ivana Ljubičića.

Stahovski je 2010. godine dosegao 31. mjesto na rang-listi, zaradio je više od pet i pol milijuna dolara od turnirskih nagrada, a najpoznatiji je po pobjedi nad Rogerom Federerom u 2. kolu Wimbledona 2013. godine, čime je prekinuo nevjerojatan niz Švicarca od 36 uzastopnih nastupa u četvrtfinalu Grand Slam turnira.

Linker
18. svibanj 2024 07:29