Oleksandr Ovčarenko

 Foto: Screenshot (Twitter)
BEZ MILOSTI

Ukrajinski tenisač u finalu turnira u Opatiji uvjerljivom predstavom ispustio samo jedan gem

Za Ovčarenka je ovo prvi pojedinačni naslov na hrvatskom tlu, a ukupno četvrti u karijeri
Piše: HINAObjavljeno: 24. ožujak 2024. 16:23

Ukrajinski tenisač Oleksandr Ovčarenko (ATP - 788.) pobjednik je posljednjeg turnira 52. izdanja Istarske rivijere koji je u nedjelju završen u Opatiji nakon što je u finalnom dvoboju svladao Talijana Federica Arnaboldija (ATP - 586.) sa 6:1, 6:0.

Mladi 22-godišnji Ukrajinac je za pobjedu protiv godinu dana starijeg Talijana trebao 75 minuta ispustivši samo jedan gem.

Međutim, dvoboj je bio mnogo neizvjesniji nego što to rezultat pokazuje. Arnaboldi je u prvom setu imao pet prilika za ‘break‘, ali je ostao bez realizacije, za razliku od Ovčarenka, koji je u meču šest puta uspio oduzeti servis suparniku, s time da je Talijan i spasio sedam ‘break‘-lopti.

Ukrajinac je definitivno slomio Arnaboldijev otpor kad je u četvrtom gemu drugog seta došao do ‘breaka‘ nakon 20 odigranih poena te poveo s 4:0.

Za Ovčarenka je ovo prvi pojedinačni naslov na ITF World Touru na hrvatskom tlu, a ukupno četvrti u karijeri, do kojeg je stigao u svom šestom finalu. No, drugu godinu zaredom je osjetio slast osvajanja trofeja na terenima TK Opatija, jer je prošle godine bio pobjednik u konkurenciji parova sa sunarodnjakom Viačeslavom Bielinskijem.

Ukrajinac je za pobjedu u Opatiji osvojio 15 ATP bodova i novčanu nagradu od 2.160 američkih dolara. Arnaboldi je u svom devetom finalu na ITF World Touru ostao na tri naslova, a plasmanom u meč za naslov je zaradio osam ATP bodova i 1.272 USD.

Linker
30. travanj 2024 02:59