DAVID GRAY/AFP/PROFIMEDIA David Gray/afp/profimedia
SKUPINA F

United Cup: Nizozemska s 2-1 bolja od Norveške

Mješovita teniska reprezentacija Nizozemske pobijedila je s 2-1 Norvešku
Piše: HinaObjavljeno: 30. prosinac 2023. 19:44

Mješovita teniska reprezentacija Nizozemske pobijedila je s 2-1 Norvešku u skupini F gdje će se natjecati i hrvatske tenisačice i tenisači.

Nizozemska je povela nakon slavlja Arantxe Rus protiv Malene Helgoe 7-6(4), 6-1. Potom je Casper Ruud izjednačio na 1-1 nakon što je nadjačao Tallona Griekspoora 6-3, 6-4. Nizozemci su do ključnog boda za konačno slavlje došli pobjedom u parovima, Wesley Koolhof i Demi Schuurs su pobijedili Ulrikke Eikeri i Caspera Ruuda sa 7-6(5), 7-5.

Hrvatska će prvi nastup imati u ponedjeljak, 1. siječnja, a suparnik će biti Norveška. Dan poslije će igrati protiv Nizozemske. Za Hrvatsku su na ovom natjecanju prijavljeni Donna Vekić (WTA - 24.), Petra Marčinko (WTA - 140.) i Tena Lukas (WTA - 224.) kod žena, dok muški dio momčadi čine Borna Ćorić (ATP - 33.), Nino Serdarušić (ATP - 273.) i Ivan Dodig, drugi s ATP ljestvici parova.

U skupini A Poljska je bila uvjerljiva te je svladala Brazil 3-0. Pobjede su Poljacima u pojedinačnom dijelu osigurali Iga Šwiatek i Hubert Hurkacz. U skupini D je Njemačka predvođena Angelique Kerber i Alexanderom Zverevom s 2-1 bila bolja od Italije. U skupini E Kina je s maksimalnih 3-0 nadigrala Češku.

U četvrtfinale će se plasirati pobjednici svake od šest skupina te najbolja drugoplasirana reprezentacija u svakom od dva grada domaćina grupne faze, Sydneyju i Perthu.

Linker
05. svibanj 2024 05:49