AFP
INDIAN WELLS

Vekić i Tomljanović u 2. kolu

Donna Vekić je konačno upisala prvu pobjedu ove sezone na Touru
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. ožujak 2014. 08:48

Ajla Tomljanović i Donna Vekić uspješno su započele nastup na WTA turniru u Indian Wellsu. Ajla je u prvom kolu pobijedila Španjolku Lourdes Dominguez Lino sa 6-4, 7-6(2). Inače, španjolska je 32-godišnja tenisačica samo dva mjesta slabije plasirana od Tomljanović na WTA ljestvici.

Iskusna je Španjolka bolje otvorila meč te je odmah povela 4-0. Međutim, Zagrepčanka se tada budi i uzima čak osam gemova zaredom. Međutim, tada dolazi do neshvatljivog pada i Dominguez Lino radi seriju od četiri gema i bježi na 4-2. Ajla je to nekako uspjela izvući, kod 5-5 je spasila cijeli niz break-lopti i došla do tie-breaka u kojem nije bilo neizvjesnosti.

Bio je to izjednačen meč u kojem su obje tenisačice imale po 12 break-lopti, ali je Tomljanović napravila jedan break više (5-4).

Iduća će suparnica za Hrvaticu biti 17. nositeljica, Amerikanka Sloane Stephens, od koje je Tomljanović izgubila neizvjestan meč ove godine na Australian Openu.

Donna Vekić je konačno upisala prvu pobjedu ove sezone na Touru. Za Indian Wells je dobila pozivnicu i u 1. kolu je izbacila australsku kvalifikanticu Oliviu Rogowsku sa 6-0, 7-5. U 2. kolu je čeka puno teži posao - finalistica Australian Opena Dominika Cibulkova.

WTA Indian Wells, 1. kolo:

Tomljanović - Dominguez Lino 6-4, 7-6(2)

Vekić - Rogowska 6-0, 7-5

Linker
18. rujan 2024 10:50