foto: youtube
SRBIN U NEVJERICI

VIDEO: Meč zbog kojeg se trese svijet tenisa! Đoković: 'Najlakše je ići 10 godina unazad'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 20. siječanj 2016. 19:03

Samo dva dana nakon što je BBC donio vijest kako su pojedini tenisači, koji inače spadaju u sam vrh svjetskog tenisa, umješani u namještanje mečeva, talijanski mediji su s druge strane navode kako je jedan od njih i trenutačno svjetski broj 1, Novak Đoković.

Talijanima je naime sumnjiv njegov meč protiv Fabrisa Santoroa iz 2007. godine u drugom kolu Mastersa u Parizu. Francuski tenisač je u tom trenutku bio 39. na ATP ljestvici dok je 19-godišnji Novak zauzimao 4. mjesto, a Santoro je na kraju slavio sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2).

Đoković je odmah demantirao medijske napise i odbacio svaku mogućnost namještanja.

- Što reći? To nije istina. Naravno da nisam namjerno izgubio. Sada je najlakše ići 10 godina unazad i tražiti mečeve iz ranih faza turnira gdje su favoriti gubili. Apsurdno je pričati o tome. Za mene su to sve nagađanja, sve dok neko ne donese dokaze.

Osim Đokovića za namještanje je optuženo još nekoliko imena vrhunskiog svjetskog tenisa, a među njima se nalazi i ono Marina Čilića. Istu priču prenio je i švicarski list "Blick" te navodi 'crnu listu' i tzv. listu 'sumnjivih tenisača' iz 2011. godine.

CRNA LISTA: Philipp Kohlschreiber, Potito Starace, Andreas Seppi, Fabio Fognini, Janko Tipsarevic, Michael Llodra, Nikolay Davydenko, Teymuraz Gabashvili, Victor Crivoi, Christophe Rochus, Oscar Hernandez, Yevgeny Korolev, Filippo Volandri, Wayne Odesnik, Victoria Azarenka, Agnieszka Radwanska, Francesca Schiavone, Sara Errani, Maria Kirilenko, Kateryna Bondarenko.

SUMNJIVA LISTA: Brian Dabul, Eduardo Scwhank, Jeremy Chardy, Simone Bolelli, Lukasz Kubot, Carlos Berlocq, Igor Kunitsyn, Andrey Golubev, Alex Bogomolov, Somdev Devvarman, Steve Darcis, Marin Cilic, Flavio Cipolla, Ivo Karlovic, Viktor Troicki, Flavia Pennetta, Roberta Vinci, Virginie Razzano, Romina Oprandi, Dominika Cibulkova, Eleni Daniilidou.

Linker
24. rujan 2024 07:19