Hugo Gaston

 VICTOR JOLY/DPPI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
POTEZ ZA SVAKU OSUDU

VIDEO Novi skandal kontroverznog Francuza: Osramotio se protiv Ćorića pa opet šokirao svijet tenisa

Trenutno 92. igrač svijeta ponovno je dospio na naslovnice sportskih medija
Piše: SNObjavljeno: 26. srpanj 2023. 09:52

Nevjerojatna scena stiže nam s ATP Challengera u Veroni. Francuski tenisač Hugo Gaston ponovno je šokirao svijet tenisa kada se na poen do kraja meča odlučio za predaju. Njegov suparnik Marco Trungelliti imao je pri rezultatu 1:1 u setovima prednost od 5:2 i 40:0 ništa u odlučujućem setu, ali u priliku da iskoristi jednu od tri meč-lopte nije ni došao.

Gaston, trenutno 92. igrač svijeta, odlučio je svom suparniku uskratiti tu čast te se došetao od mreže, pružio mu ruku i nedugo nakon toga napustio teren.

Publika na tribinama bila je uglavnom naklonjena argentinskom tenisaču pa je nekakva negativna reakcija izostala, a umjesto iste uslijedilo je oduševljenje zbog trijumfa njihovog favorita. Gaston se tako na terenu možda i ‘provukao‘, ali na društvenim mrežama nije te su brojni žestoko kritizirali njegov potez.

Francuzu sklonom kontroverzama ovo nije prvi skandal. O istom smo tenisaču pisali još u svibnju kada je u meču s Bornom Ćorićem u 1. kolu Masters 1000 turnira u Madridu napravio pogrešku koja ga je koštala 133.000 eura. To je, podsjetimo, bila kazna koju mu je ATP izrekao zbog bacanja loptice na teren u trenucima dok se Zagrepčanin spremao opaliti smeš. Za pretpostaviti je da je Gaston htio izazvati ponavljanje poena, što je bio očajnički i krajnje nesportski potez. Ćorić je taj meč dobio sa 6:3, 6:3.

Linker
19. svibanj 2024 10:46