Reuters
NESTALI ZA 49 MINUTA

VIDEO: NOVI SKANDAL Zaustavljene oklade na sumnjivi meč parova nakon velikih uplata

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 26. siječanj 2016. 09:32

Velika kladioničarska web stranica zaustavila je u nedjelju oklade na jedan meč mješovitih parova na Australian Openu zbog sumnje u namještanje.

Ugledni New York Times tako prenosi da je velika svota novca koja je uplaćena na teniski meč između Lare Arruabarrene i Davida Marrera protiv Andreje Hlavačkove i Lukasza Kubota alarmirala čelnike Pinnacle Sportsa, jedne od najvećih i najutjecajnijih web-stranica.

Skoro sve uplate bile su na pobjedu Hlavačkove i Kubota, što je bila glavna indikacija da bi meč mogao biti namješten. Uistinu, Hlavačkova i Kubot zaista su meč i dobili sa superuvjerljivih 6-0, 6-3. Cijeli je meč trajao 49 minuta, a prvi set svega 20.

Na meč Aruabarrena/Marrero – Hlavačkova/Kubot na Betfairu tog su dana zabilježene uplate u visini od 25.000 dolara, a na ostala tri meča mješovitih parova koji su se igrali toga dana zbirno je uplaćeno 2000 dolara.

Nakon susreta su Arruabarrena, inače 33. tenisačica svijeta u igri parova i Marrerro, trenutno 32. igrač iste ljestvice u konkurenciji tenisača, odbacili bilo kakvu sumnju u namještanje. Marrero je nakon susreta izgovor za uvjerljiv poraz pronašao u ozljedi koljena.

"Ja sam profesionalac. Pokušavam igrati svoj najbolji tenis na terenu. Ako ste gledali moje mečeve onda znate da se ne volim povlačiti iz susreta“, objasnio je Marrero, koji je istaknuo da se kojim slučajem povukao prije samog meča da ne bi dobio nikakvu novčanu nagradu od organizatora.

Pogledate li sam meč, odnosno snimku istoga, nemoguće je ne primijetiti nekarakteristične pogreške španjolskog mješovitog para.

"Otprilike 13 sati prije početka meča Pinnacle je zaustavio oklade na taj par i obavijestio policiju u Victoriju, australsku državu u kojoj se turnir održava, o mogućim neregularnostima“, rekao je Marco Blume, čelnik Pinnacle Sportsa.

Zanimljivo je kako se ovakav slučaj dogodio neposredno nakon što su BuzzFeed i BBC izašli u javnost s optužbama u namještanje u vrhunskom tenisu.

Linker
24. rujan 2024 05:30