Juan Martin Del Potro nije mogao zadržati emocije

 JUAN MABROMATA Afp
BIO TREĆI NA SVIJETU

Video: Slomile ga emocije - vratio se nakon 965 dana i četiri operacije pa se u suzama oprostio od publike

Argentinskog tenisača su tijekom cijele karijere mučile ozljede
Piše: E.F.Objavljeno: 09. veljača 2022. 08:57

Prštale su emocije noćas u Buenos Airesu na meču prvog kola tamošnjeg ATP turnira. Kako i ne bi kada se na teren nakon čak 965 dana vratio tamošnji junak i nekadašnji 3. igrač svijeta Juan Martin del Potro.

Del Potro je jedan od tužnih likova svjetskog tenisa pa i sporta jer je argentinski tenisač tijekom karijere imao velikih problema s ozljedama, ponajviše koljena koje je operirao četiri godine. Zaustavila ga je ta ozljeda na vrhuncu karijere, ali on se uporno nekoliko puta vraćao tenisu kada mnogi na njegovom mjestu to ne bi učinili, a sinoć je nastupio prvi put nakon lipnja 2019. godine, odnosno točno 965 dana. Protivnik mu je bio sunarodnjak Federico Delbonis, 42. igrač svijeta koji je pobijedio Del Potra bez većih problema rezultatom 6:1, 6:3. No, rezultat je na ovom meču bio najmanje važan.

image

Navijači su napravili sjajnu atmosferu na meču

JUAN MABROMATA Afp

"Teško je objasniti kako sam se osjećao na terenu. Bilo je jako emotivno, atmosfera je bila luda, publika je bila luda i ovo je bio jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri", rekao je Del Potro nakon meča koji bi mu mogao biti i posljednji u karijeri.

Naime, stanje njegovog koljena ne omogućuje mu redovne nastupe, a s 33 godine Argentinac je odlučio privesti sve kraju. Zbog toga je prvi put u karijeri njegov meč uživo gledala majka Patricia, a bilo je tu još 80-ak rođaka i prijatelja, među kojima i legendarna tenisačica Gabriela Sabatini. Ovaj meč nisu propustili ni mnogi tenisači koji sudjeluju na ovom turniru, poput Benoita Pairea.

Atmosfera je bila emotivna, navijači su pjevali i pozdravljali svaki Del Potrov poen, a on nije izdržao i slomio se pred emocijama u trenutku kada je trebao servirati pri rezultatu 1:6, 3:5. Pripremajući se za serviranje, Del Potro se rasplakao, ali i nekako uspio privesti meč kraju. Delbonis je taj gem dobio i zatvorio meč, a ovo bi moglo biti i posljednje pojavljivanje Del Potra u nekom profesionalnom tenis meču.

"Mnogi me pitaju hoću li ponovo igrati, ali ja ne znam hoće li to biti moguće s obzirom na to da su bolovi u mojem koljenu užasno jaki. Ali i dalje ću nastojati popraviti stanje koljena, a ako uspijem možda i postoji još jedna šansa za igrom", nije se Del Potro do kraja pozdravio s tenisom, ali je ipak jasno da bi ovaj meč mogao biti i zadnji.

Del Potro je u kolovozu 2018. bio 3. igrač svijeta, osvojio je US Open 2009, igrao u dva polufinala Roland Garrosa i jednom Wimbledona, a osvojio je i dvije olimpijske medalje - srebro u Rio de Janeiru 2016. i broncu u Londonu 4 godine ranije. Ukupno je osvojio 22 ATP turnira.

image

Del Potro se na kraju oprostio i s teniskom mrežicom

JUAN MABROMATA Afp

Linker
03. svibanj 2024 12:03