Roger Federer i Rafa Nadal će igrati zajedno na Laver kupu

 RYAN PIERSE Afp
NESTVARAN KRAJ

Vijest dana iz Londona: Federer s Nadalom igra posljednji meč u nevjerojatnoj karijeri!

Švicarski tenisač će s jednim od najvećih rivala odigrati posljednji meč u karijeri
Piše: HinaObjavljeno: 22. rujan 2022. 13:43

Švicarski tenisač Roger Federer u petak će odigrati zadnji meč u karijeri na Laver kupu u Londonu i to u paru sa svojim velikim rivalom Rafaelom Nadalom, objavili su organizatori u četvrtak.

Federer i Nadal će igrati protiv Amerikanaca Jacka Socka i Francesa Tiafoea čime će legendarni Švicarac zaključiti svoju sjajnu igračku karijeru u 41. godini.

Osvajač 20 grand slam naslova, Federer je zamolio izbornika europske momčadi Bjorna Borga da ga prijavi samo za mečeve parova u obračunu reprezentacija Europe i Svijeta.

Osim njega i Nadala Europu će na Laver Cupu predstavljati Novak Đoković, Stefan Tsitsipas, Andy Murray i Casper Ruud, a Matteo Berrettini je u statusu zamjene.

Izbornik reprezentacije Svijeta John McEnroe je prijavio Felixa Auger-Aliassimea, Taylora Fritza, Diega Schwartzmana, Alexa De Minaura, Francesa Tiafoea i Jacka Socka, a u svojstvu zamjene je Tommy Paul.

Na Laver Cupu svakog su dana na rasporedu tri pojedinačna meča i jedan dvoboj parova, s time da pobjeda u svakom meču prvog dana donosi jedan bod, drugog dana dva, a trećeg su u igri po tri boda. Pobjednička reprezentacija je ona koja prva uspije sakupiti 13 bodova.

Linker
20. travanj 2024 14:32