Borna Ćorić
 INSTAGRAM
TEŠKI TRENUCI

Višemjesečna agonija Ćorića! Hrvat u bolovima, otišao u New York kod čovjeka koji je spasio Šarapovu...

Ne zna kada će se vratiti, ali sigurno ga neće biti ni na Garrosu niti na Wimbledonu ni na Igrama...
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 18. svibanj 2021. 14:08

Odluka je pala, Borna Ćorić će se podvrgnuti operaciji desnog ramena i na taj način okončati višemjesečnu agoniju, pokušaje da se rehabilitacijom sanira ozljeda zbog koje nije mogao normalno igrati, prije svega servirati.

Operacija će se obaviti u New Yorku, vjerojatno u utorak. Kirurg je čuveni David Altchek iz Bolnice za posebne operacije (Hospital for Special Surgery), doktor koji je 2009. godine spasio, produžio karijeru Mariji Šarapovoj.

- Da, moram na operaciju, prihvatio sam to kao neminovnost - javio nam se 24-godišnji Zagrepčanin, kojeg na terenu nema od kraja veljače i turnira u Rotterdamu.

Otkazivao je jedan po jedan turnir, nadajući se da će sve poduzete mjere dati rezultata, no što god se napravilo, bol se vraćala. Gledali smo ga, na primjer, za vrijeme challengera u Splitu kako trenira na Firulama, priprema taj povratak. I opet ništa.

- U Splitu sam počeo i servirati i onda se stanje opet pogoršalo. Mislili smo tada da je možda u pitanju određena slabost mišića, ali nije to. Kao što sam rekao, boli me već duže vrijeme, još od prošle godine. Na Australian Openu je bilo isto. Bez obzira na sve što sam radio da bih se zaštitio i oporavio.

Lakša operacija

Uglavnom, nakon Splita je obavljao sve moguće pretrage, snimanja, stupio u kontakt s doktorom Altchekom, koji je sve pregledao nakon čega je Borni laknulo.

- Istina, prva dijagnoza je bila ruptura tetive. To je stvarno dosta zeznuto, kompliciranije i to ne samo po pitanju dužine oporavka. Doktor je pregledom svih nalaza zaključio da imam jedan mali fragment u ramenu, koji treba izvaditi i to je - to. Nadam se da je u pravu, sve ćemo točno znati kad dođem u New York i kad on uživo sve pregleda. Kažem, operacija bi trebala biti u utorak. Nakon nje je oporavak lakši, operacija nije rizična i to je ona sreća u nesreći.

Kalkulacije o oporavku, zapravo, rehabilitaciji kreću se od sedam do osam tjedana, no sve je to individualno i opet će se više znati nakon operacije i kad se krene u postoperativnu fazu.

- Jedno je sigurno, neću žuriti. Nevažno mi je koliko dugo neću igrati. Kad se spremim, spremim se. Stvarno ću si dati vremena, uzet ću zaštićeni renking.

Neću žuriti!

Borna nije djelovao depresivno, zaista mu se iz govora moglo osjetiti da mu je laknulo. Kad je već ozljeda ramena, kad već mora “pod nož”, ova varijanta je sjajna vijest.

I neće mu biti prva operacija, 2016. je morao operirati koljeno i zbog toga propustiti finale Davis Cupa u Zagrebu, za koje je itekako bio zaslužan. Kad je preživio to razočaranje, a ostao je izvan sastava (tada su mogla biti prijavljena samo četvorica igrača), preživjet će i ovo. Vjerojatno, ponavljamo, neće biti spreman vratiti se do jeseni. Što znači da ga nećemo vidjeti ni na US Openu.

- Neću žuriti! - zaključio je Ćorić.

Linker
17. travanj 2024 20:21