DŽENTLMEN RAFA

VITEŠKI POTEZ Nadal odbio igrati s australskim prostakom zbog vrijeđanja Vekić

Velikog Španjolca u prvom kolu US Opena inače čeka meč protiv našeg Borne Ćorića, koji mu je u karijeri jednom već 'skinuo' skalp.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 28. kolovoz 2015. 21:31

Rafael Nadal, jedan od najvećih tenisača u povijesti, odbio je igrati protiv Nicka Kyrgiosa zbog njegovih uvreda izrečenih na račun hrvatske tenisačice Donne Vekiće, pišu australski mediji.

Meč, igran u humanitarne svrhe, trebao se odražti u sklopu John McEnroe Tennis Academy događaja, ali je zbog Rafinog odbijanja da igra protiv 'australskog prostaka' u zadnji trenutak uskočio njegov zemljak Lleyton Hewitt.

Podsjetimo, zločesti dečko australskog tenisa je u 2. kolu ATP turnira u Montrealu dobacio svom protivniku Stanislasu Wawrinki: "Kokkinakis ti je poševio curu. Žao mi je što ti to moram reći stari" te izazvao opće zgražanje i osudu.

U konačnici ga je ATP kaznio s 25 000 dolara te uvjetnom kaznom zabrane nastupanja od četiri tjedna, koja se aktivira u slučaju novog incidenta.

Nadal je o sramotnom postupku Kyrgiosa rekao da je Australac 'pogriješio i da će promijeniti svoje ponašanje jer je to potrebno da bi bio dio teniskog svijeta'

Velikog Španjolca u prvom kolu US Opena inače čeka meč protiv našeg Borne Ćorića, koji mu je u karijeri jednom već 'skinuo' skalp.

Linker
22. rujan 2024 21:09