Dean Mouhtaropoulos Getty Images
POVRATAK TENISA

VRAĆAJU SE MEČEVI NAJBOLJIH IGRAČA SVIJETA! Pokreću se Ultimativni teniski dvoboji s desetoricom TOP igrača, igrat će se za bodove uz TV prijenose

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 19. travanj 2020. 22:42

Praktički u istom danu teniske fanove diljem svijeta dočekale su tri vijesti koje najavljuju povratak mečeva najboljih igrača svijeta, i to već tijekom idućeg mjeseca. Na papiru najintrigantniji projekt, koji bi mogao pustiti korijenje i nakon što završi globalni “lockdown”, pripremio je Patrick Mouratoglou.

Bit će prijenosa

Počevši od 16. svibnja, trener Serene Williams će na terenima svoje akademije u Nici, gdje ga je Jutarnji list imao priliku posjetiti prije tri godine, organizirati mini ligu s desetoricom top-igrača, koja bi se trebala rastegnuti na pet vikenda.

Mouratoglou je projekt pod nazivom Ultimativni teniski dvoboj (“Ultimate Tennis Showdown”) osmislio u suradnji s ocem australskog tenisača Alexeija Popyrina (ATP 103.), koji je već potvrdio nastup, baš kao i svjetski broj 10 David Goffin. Ostala imena doznat ćemo idućih dana, no već se zna da će igrati svatko protiv svakoga (ukupno 50 mečeva), dakako bez gledatelja, ali uz novčane nagrade, bodove, trofeje i, ono najvažnije, TV prijenose. U trenucima dok cijeli svijet čezne za sportom uživo, ideja ​Mouratogloua se čini kao zlatna koka.

- UTS je prvenstvo koje će ubuduće trajati cijelu sezonu. Već idući tjedan imamo razgovore s igračima i TV kućama. Želim da ljudi mogu besplatno streamati mečeve - najavio je Mouratoglou.

Dva igrača i sudac

Paralelno s njegovom, pojavile su se još dvije ideje. U akademiji u njemačkom gradiću Höhr-Grenzhausenu 1. svibnja kreću ekshibicijski mečevi (“Tennis Point Exhibition Series”) na kojima će na terenu biti samo troje ljudi: dva igrača i sudac. Nema igrača iz Top 100, ali među zvučnijim sudionicima je Dustin Brown (ATP 239.). Prijenosi će biti na Tennis Channelu.

I Rafael Nadal je najavio da u svojoj Akademiji u Manacoru planira organizirati kamp s elitnim igračima u kojima će igrati jedni protiv drugih. U svakom slučaju, kreće uzbudljiva borba za novu raspodjelu teniskog kolača.

Linker
25. travanj 2024 07:24