Reuters
NE MOŽE SE DRUGAČIJE

WAWRINKA JE ODAO TAJNU KONKURENCIJI Evo koji je recept za pobjedu protiv Đokovića!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 01. siječanj 2016. 15:09

Stan Wawrinka uskratio je Novaku Đokoviću priliku da u 2015. godini osvoji sva četiri Grand Slam naslova.

On ga je uspio pobijediti u finalu Roland Garrosa sa 4-6, 6-4, 6-3, 6-4 i jedini je igrač kojem je uspjelo pobijediti Đokovića na jednom od četiri najveća turnira u godini u 2015. s obzirom da je popularni Nole osvojio Australian Open, Wimbledon i US Open.

"Roland Garros je svakako moja najveća pobjeda jer je Novak nevjerojatan tenisač. Bio sam jako ponosan zbog pobjede u finalu. Igrao sam tog dana nevjerojatan tenis i pronašao sam lijek“, objasnio je Švicarac za strane medije.

"Odigrao sam nekoliko teških mečeva protiv Novaka na Grand Slamovima u zadnje vrijeme. Znam da imam šansu ako igram svoj najbolji tenis. Pobjeđivao sam ga i prije i jedini način za to je da ostanete mentalno jaki kada se suočite s njime, posebice u tako jakim mečevima“, dodao je Wawrinka, koji je u spomenutom finalu Roland Garrosa protiv Đokovića imao nevjerojatnih 59 winnera, skoro dvostruko više od srpskog tenisača.

Đoković protiv Wawrinke u međusobnim omjerima vodi s uvjerljivih 19-4, ali upravo poraz u finalu Roland Garrosa jedan je od onih koji svjetskog broja 1 najviše boli.

Inače, četvrti tenisač svijeta novu će sezonu započeti na turniru u Chennaiju na koji dolazi kao dvostruki branitelj naslova.

Linker
23. rujan 2024 13:23