MIKE FREY Afp
PROCURILO OBJAŠNJENJE?

Zašto još čekamo odluku o Đokoviću? Australski ministar ‘suočava se s ozbiljnim problemom‘

Gdje je zapelo? Već danima se čekamo odgovor na trenutno najpopularnije pitanje u svijetu sporta
Piše: SNObjavljeno: 13. siječanj 2022. 07:37

Saga se nastavlja, no za razliku od prethodnih dana Novak Đoković barem zna tko ga čeka u prvom kolu Australian Opena. Ostane li prvi tenisač svijeta u Melbourneu, to će biti njegov sunarodnjak Miomir Kecmanović. Kažemo "ostane li" jer australski ministar imigracije Alex Hawke još uvijek nije donio konačnu odluku o statusu srpske zvijezde.

Gdje je zapelo i hoće li Đokoviću biti poništena viza? Već danima čekamo odgovor na trenutno najpopularnije pitanje u svijetu sporta. I dok mnogi nagađaju, u ranim su satima četvrtka iz srpskog Kurira poručili kako imaju objašnjenje za trenutnu situaciju i prema istom se ministar Hawke "suočava s jednim ozbiljnim problemom".

- Ministar dobiva oprečne pravne savjete. Jedan dio pravnika mu govori da je deportacija sasvim legitimna, dok mu drugi poručuju da Novaka ne može poslati kući. Odvjetnici samog Ministarstva nisu sigurni ni u jedan od dva navedena stava, stoji u tekstu Kurira koji se poziva na svoj izvor iz Melbournea.

Kad će točno Hawke riješiti situaciju? Očito nitko ne može sa sigurnošću ustvrditi, a turnir počinje već nadolazećeg ponedjeljka...

Dodat ćemo i da izvori za australski The Age otkrivaju kako odluka "neće biti donijeta tijekom današnjeg dana".

Linker
20. travanj 2024 05:34