Getty
UVIJEK ISTA PRIČA

Zavjera protiv Đokovića? Srbi pišu o triku kojim im Englezi pokušavaju srušiti heroja

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković danas će s početkom u 14h nastaviti svoj meč osmine finala Wimbledona protiv Kevina Andersona pri rezultatu 2:2 u setovima (6:7(6), 6:7(6), 6:1, 6:4). Srpski mediji pišu kako su dvostruki kriteriji organizatora krivi zato što Đoković već nije osigurao plasman u četvrtfinale i meč protiv Marina Čilića.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 07. srpanj 2015. 13:26

U ponedjeljak navečer je meč između Đokovića i Južnoafrikanca Andersona prekinut kod rezultata 2:2 u setovima i tu naizgled nije bilo ničega spornoga. Ali, za Srbi su u svemu pronašli teoriju zavjere.

Za početak, organizatori su meč Đokovića i Andersona prebacili sa Centralnog terena na teren broj 1, a ondje nema krova i rasvjete. Blic tako navodi da se sličan scenarij odigrao svega dva dana ranije u meču Monfilsa i Simona, a isti je preseljen na Centralni teren koji ima krov i, dakako, rasvjetu.

Doduše, tada je to učinjeno jer se u nedjelju prvog tjedna turnira prema tradiciji ne igraju nikakvi mečevi.

Kako je Đoković protiv Andersona izgubio prva dva seta u tie-breaku, a potom dobio treći i četvrti set izgubivši pritom svega pet gemova Srbi su uvjereni da bi najbolji svjetski tenisač projurio i petim setom i trijumfirao, pa se spominju dvostruki kriteriji i teorije zavjere za koje se krive organizatori.

Današnji nastavak meča između Đokovića i Andersona mogla bi pak odgoditi kiša koja je najavljena u Londonu.

Linker
22. rujan 2024 01:42