Novak Đoković

 JULIEN DE ROSA Afp
NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO

‘Znao bih ‘upasti u mašinu‘ nakon prve čaše, nisam znao gdje sam, ali ne sramim se svojih pijanstava‘

‘Jao, moja će mama sigurno ovo gledati‘, pokrio je lice rukama srpski tenisač
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 18. lipanj 2023. 14:12

Kako Novak Đoković izgleda u trenucima opuštanja i nakon konzumiranja alkohola? Pratitelji Vice Sportsa mogli su dobiti odgovor – iz prve ruke.

- Jao, moja će mama sigurno ovo gledati – pokrio je lice rukama srpski tenisač prije nego je voditelju emisije odgovorio na pitanje – kako se ponaša kada malo popije?

- Dok sam pio alkohol znao bih se napiti. Sada se opijam ljubavlju ili nekim drugim stvarima. Kada sam posljednji puta pio alkohol? Više se i ne sjećam. Ali, ranije sam znao popiti. Imao sam problem kao i većina sportaša koji rijetko ili nikada ne piju alkohol. Popio bih jednu čašu i "upao u mašinu". Nisam znao gdje sam – iskreno je priznao Đoković.

Najbolji svjetski tenisač nastavio je intrigantnu priču...

- Ako se to računa onda sam imao u životu dosta takvih pijanstava. Ne sramim se tih situacija. Bio je to sastavni dio mog životnog puta. U ispunjavanju nekih sportskih ciljeva čovjek se ponekad nađe u potrazi za svim i svačim. S godinama sam prestao tragati... Manje vremena provodim u budućnosti, a više u sadašnjosti. Kada tragaš za nečim, bila to sreća, ljubav, pripadnost, što god da je pitanju, držiš sebe u nekoj budućnosti, u neizvjesnosti. Vjerujem u moć vizualizacije i to prakticiram svaki dan. Mislim da to prakticiraju najuspješniji sportaši. Zamišljaju sebe u budućnosti... Tako sam i ja samoga sebe zamislio da ću osvojiti wimbledonski trofej sa sedam godina. To je moćna stvar, ali treba biti uravnotežena s postojanjem u sadašnjem trenutku – rekao je Đoković.

Linker
07. svibanj 2024 02:38