Dominic Thiem

 HANS PUNZ Apa-picturedesk Via Afp
DEVET MJESECI IZVAN AKCIJE

Thiem ponovno odgodio povratak na teren: ‘Zapešće je potpuno u redu, ali želim se bolje pripremiti za zemlju‘

Ranije ove godine očekivao se njegov povratak na turnirima na zemljanoj podlozi u Južnoj Americi
Piše: HinaObjavljeno: 07. ožujak 2022. 12:03

Austrijski tenisač Dominic Thiem, pobjednik US Opena 2020. godine te nekadašnji treći igrač svijeta, još je jednom odgodio svoj povratak na ATP Tour otkazavši nastup na "masters 1000" turnirima u Indian Wellsu i Miamiju koji upravo slijede.

Thiem je posljednji put igrao na nekom ATP turniru još u lipnju prošle godine na Mallorci kada je ozlijedio zapešće zbog čega je propustio osatak prošle sezone pa samim time nije niti branio naslov u New Yorku.

Ranije ove godine očekivao se njegov povratak na turnirima na zemljanoj podlozi u Južnoj Americi, ali Thiem ih je otkazao, a sada je stigla još jedna odgoda njegova povratka.

"Već tjednima dobro treniram, zapešće je potpuno u redu, ali ipak sam odlučio odustati od nastupa u Indian Wellsu i Miamiju kako bih se što bolje pripremio za sezonu turnira na zemljanoj podlozi. To je još uvijek podloga na kojoj se najugodnije osjećam", rekao je Thiem koji je u karijeri dva puta igrao finale Roland Garrosa (2018, 2019), a 10 od svojih 17 turnira osvojio je upravo na zemlji.

Sezona turnira na zemlji počinje u travnju.

Linker
22. travanj 2024 07:07