AFP
US OPEN

Tomljanović i Vekić prošle nakon tri seta, Mirjana Lučić ispala na startu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2013. 23:13

Zagrebačka tenisačica Ajla Tomljanović (20) plasirala se u 2. kolo US Opena pobjedom u 1. nad Australkom Casey Dellacquom rezultatom 3-6, 6-1, 6-4...

Za Tomljanović je ovo prva pobjeda ostvarena u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turnira, kao i drugi nastup općenito u glavnom ždrijebu nekog od četiriju najvećih svjetskih turnira nakon ovogodišnjeg izdanja Wimbledona u kojem je poražena u 1. kolu.

Tomljanović je loše otvorila meč i u prvom je setu izgubila prva četiri gema prije nego li je oduzela suparnici servis za svoj prvi gem. U drugom je setu bila posve druga priča, pa je Tomljanović napravila break u 4. gemu i vezala sedam uzastopnih gemova, sve do vodstva 2-0 u trećem setu.

U tom je trenutku dopustila osam godina starijoj suparnici da se vrati i povede s 3-2 izgubivši tri uzastopna gema, ali nije izgubila konce svoje igre. Potom nije bilo breakova do 9. gema kada Tomljanović oduzima protivnici početni udarac i onda svojim servis-gemom dolazi do druge pobjede nad 184. tenisačicom svijeta u isto toliko međusobnih mečeva.

Nakon tri pobjede u kvalifikacijama i jedne u glavnom ždrijebu Tomljanović je tako izborila meč 2. kola protiv Francuskinje Alize Cornet, 28. tenisačice svijeta i 26. nositeljice, protiv koje dosad nije igrala.

Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela priključiti Ajli Tomljanović u 2. kolu US Opena. U 1. kolu bolja od nje bila je malopoznata Amerikanka Sachia Vickery sa 6-4, 6-4...

Vickery je 18-godišnja tenisačica, 238. na WTA ljestvici, kojoj je ovo prvi nastup na US Openu. Iako neiskusna, uspjela je slaviti pred domaćom publikom nakon jednog sata i 27 minuta igre protiv 13 godina starije suparnice.

Iza Lučić-Baroni (118. na WTA ljestvici) ostaje žal nakon uspješno odrađenih kvalifikacija budući je Vickery bila svakako suparnica koju je mogla savladali i protiv koje je imala status favoritkinje.

Njen najbolji plasman na terenima Flushing Meadowsa tako i dalje ostaje 3. kolo u kojem je igrala u dva navrata, davne 1997. i 1998. godine.

Donna Vekić plasirala se u utorak u drugo kolo US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira ove sezone. Donna Vekić pobijedila je Kolumbijku Marianu Duque 7-6(5), 4-6, 6-2 i plasirala se u drugo kolo, nakon što je to nešto ranije uspjelo i Ajli Tomljanović.

US Open, 1. kolo:

Vekić - Duque 7-6(5), 4-6, 6-2

Vickery - Lučić-Baroni 6-4, 6-4

Tomljanović - Dellacqua 3-6, 6-1, 6-4

Linker
24. rujan 2024 13:23