REUTERS/Toby Melville
DOBILA LIJEČNIČKU POMOĆ

TUŽAN KRAJ NAJLJEPŠE PRIČE WIMBLEDONA! ŠTETA ŠTO JE TAKO ZAVRŠILO, 15-GODIŠNJA SENZACIJA SE OPROSTILA U GRČEVIMA Osvojila je srca i rekordnu zaradu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. srpanj 2019. 19:18

Simona Halep prekinula je najljepšu bajku ovogodišnjeg Wimbledona i tinejdžersku senzaciju Cori Gauff izbacila iz turnira u osmini finala.

15-godišnja Amerikanka koja je do danas na turniru nanizala ugledna imena (V. Williams, Ribarikova, Herzog), nije ovoga puta uspjela ozbiljnije zaprijetiti Rumunjki koja je nosila i svjetski broj jedan, izgubila je glatko u dva seta po 6:3.

REUTERS/Tony O'Brien
REUTERS

Halep je bez problema danas oduzimala servis mladoj protivnici, a kad je Gauff u drugom setu pozvala medicinski time-out bilo je jasno da zašto će najljepša priča ovog Wimbledona tako brzo završiti.

Nažalost, na ishod meča utjecalo je i zdravstveno stanje mlade Amerikanke, navodno je od početka meča imala želučane tegobe, a tijekom drugog seta i jake grčeve, javljanju engleski mediji.

Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, Britain - July 8, 2019  Cori Gauff of the U.S. receives medical attention during her fourth round match against Romania's Simona Halep  REUTERS/Tony O'Brien
REUTERS

Liječnica joj je tijekom ukazivanja medicinske pomoći dala i tabletu, uz uputu:

"Stavi ovo ispod jezika i drži dok se ne rastopi, nemoj progutati". Ipak nije pomoglo.

Cori se na kraju u SAD- vraća s najljepšim iskustvom karijere, kao velika teniska zvijezda i nagledanija tenisačica ovogodišnjeg Wimbledona. Uz to je zaradila 195.000 eura, trostruko više nego u cijeloj dosadašnjoj karijeri, a na sljedećoj WTA listi značajno će popraviti svoj trenutni renking 313. tenisačice svijeta.

Simona Halep ide će u četvrtfinalu na Kineskinju Shuai Zhang, koja je pobijedila Ukrajinku Dayanu Yastremsku sa 6:4, 1:6, 6:2.

Nadal i Bautista Agut prvi četvrtfinalisti

Španjolski tenisači Rafael Nadal i Roberto Bautista Agut postali su prvi četvrtfinalisti ovogodišnjeg izdanja Grand Slam turnira u Wimbledonu, gdje je Nadal u ponedjeljak sa 6-2, 6-2, 6-2 nadigrao Portugalca Joaoa Sousu, a Bautista Agut sa 6-3, 7-5, 6-2 bio bolji od Francuza Benoita Pairea.

Za Nadala je to sedmo četvrtfinale u All England Clubu, dok se Bautista Agut prvi put u karijeri probio tako daleko na wimbledonskoj travi i time izjednačio svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima ostvaren ove godine na Australian Openu.

Za plasman u svoje prvo polufinale 31-godišnji Bautista Agut će igrati protiv boljeg iz dvoboja Kanađanina Miloša Raonića i Argentinca Guida Pelle, dok Nadala na putu prema sedmom polufinalu čeka pobjednik meča dvojice Amerikanaca Sama Querreyja i Tennysa Sandgrena. Nadal nikada u Wimbledonu nije izgubio četvrtfinalni meč, a samo jednom, i to prošle godine, zaustavljen je u polufinalu, kad je bolji od njega bio Novak Đoković.

Novo veliko iznenađenje: Muchova u trosatnom maratonu izbacila Pliškovu

Tri sata i 17 minuta trajala je borba dvije češke tenisačice, dvije Karoline, u kojem je 22-godišnja Muchova u svom wimbledonskom debiju pobijedila 3. nositeljicu Pliškovu sa 4-6, 7-5, 13-11 i prvi put u karijeri stigla do četvrtfinala na Grand Slam turnirima.

Jedan gem je nedostajao Pliškovoj da odvede meč u odlučujući 'tie-break' koji na Wimbledonu još uvijek odigran otkako je po prvi put uveden ove godine.

WIMBLEDON - osmina finala

Tenisači

Roberto Bautista Agut (Špa) - Benoit Paire (Fra) 6-3, 7-5, 6-2

Rafael Nadal (Špa/3) - Joao Sousa (Por) 6-2, 6-2, 6-2

Tenisačice

Alison Riske (SAD) - Ashleigh Barty (Aus/1) 3-6, 6-2, 6-3

Serena Williams (SAD/11) - Carla Suarez Navarro (Špa/30) 6-2, 6-2

Barbora Strycova (Češ) - Elise Mertens (Bel/21) 4-6, 7-5, 6-2

Elina Svitolina (Ukr/8) - PETRA MARTIĆ (HRV/24) 6-4, 6-2

Simona Halep (Rum/7) - Cori Gauff (SAD) 6-3, 6-3

Shuai Zhang (Kina) - Dajana Jastremska (Ukr) 6-4, 1-6, 6-2

Linker
28. travanj 2024 17:04