UVOD U ADRIA TOUR

U Zadru danas počinje Festival hrvatskog tenisa: Evo kada igraju Đoković, Ćorić i Čilić

Otvoreni pozivni turnir u organizaciji HTS-a počinje danas od 10 sati s kvalifikacijama tenisača
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 15. lipanj 2020. 13:13

Od danas do petka u Zadru se održava Festival hrvatskog tenisa, na terenima Sportskog centra Višnjik igrat će gotovo svi najbolji hrvatski tenisači i tenisačice ususret glavnom događaju tjedna, vikendaškom Adria Touru u organizaciji prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića i Hrvatskog teniskog saveza kao ravnopravnog partnera.

Ulaznice u prodaji

Upravo zbog toga su predsjednica Nikolina Babić i dopredsjednik Neven Nakić proteklih dana bili u Beogradu kako bi dogovorili posljednje detalje ove glamurozne sportske priredbe zbog koje su na Višnjiku podigli tribine za čak 9000 ljudi. Od toga kapaciteta za sada je u prodaji - pola, po cijenama od 120 kuna na više.


Savez je otišao korak dalje i paralelno će se održavati kamp za sve uzraste, tako i za one koji u kvalifikacijskom turniru (40 tenisača na startu, turnir počinje danas u 10 sati) ispadnu, jer među njima je puno onih mlađih i nezrelih za meč s okorjelim profesionalcima (nema smisla da dolaze na jedan dan, a s kampom se njihov boravak produžava). Intrigantno je i zanimljivo da su u tom ždrijebu specijalisti za parove poput Mate Pavića, Franka Škugora i Nikole Mektića, a svima zainteresiranima su vrata otvorena do petka.

Tenisači će podijeliti 35.000 eura, dok će tenisačice na zasebnom turniru igrati za 15.000 eura, a njih će biti 16 (Jana Fett i Tereza Mrdeža su u Osijeku igrale jako dobro, Fett je svladala Donnu Vekić, a Mrdeža je upisala sve pobjede).


Organizatori su za sada potvrdili da će u subotu i nedjelju igrati Novak Đoković, Borna Ćorić i Marin Čilić, dok je Alexander Zverev u Beogradu sam poručio da dolazi u Zadar. Znači, ostala su četiri nepoznata imena. Do sada se kalkuliralo s Grigorom Dimitrovom, Felixom Auger-Aliassiemom... Nema straha, bit će odlično, ako ne i bolje od toga.


Sjajna domaćica prošlotjednog eventa u Osijeku nazvanog Hrvatski Premier Tenis, Donna Vekić, igrat će u Zadru u subotu u ekshibiciji protiv mlađahne Olge Danilović (kćer proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića). U petak je ždrijeb dvije skupine u 17 sati, potom slijedi zabava vjerojatno sa svih osam sudionika podijeljenih u dvije ekipe. Osim tenisa bit će i koncerata. U petak Gibonni, u subotu Petar Grašo, u nedjelju - iznenađenje.

Linker
26. travanj 2024 14:15