Damir Krajac / CROPIX
ŽDRIJEB ATP KUPA

UOČI VELIKE ZAVRŠNICE U MADRIDU HRVATSKA VEĆ SAZNALA NOVE UGLEDNE SUPARNIKE Teška skupina za hrvatske tenisače na drugom kraju svijeta

Piše: HinaObjavljeno: 14. studeni 2019. 16:06

Hrvatski tenisači će igrati u skupini s Argentinom, Austrijom i Poljskom na prvom izdanju ATP kupa, momčadskog natjecanja 24 reprezentacije koje će biti održano od 3. do 12. siječnja sljedeće godine u australskim gradovima Sydneyju, Brisbaneu i Perthu.

Skupini E, u kojoj su hrvatski tenisači, domaćin je Sydney, u kojem će biti igrani i mečevi skupine C, te kompletna nokaut faza natjecanja.

Reprezentacije koje nastupaju na ovom natjecanju nagradnog fonda od 15 milijuna dolara, na kojem pojedinci mogu osvojiti maksimalno 750 bodova, a igrači parova 250, određene su renkingom dvojice igrača u pojedinačnoj konkurenciji koji su se obvezali nastupiti. Za Hrvatsku su to Borna Ćorić (ATP - 28.) i Marin Čilić (ATP - 39.).

Za Argentinu su prijavljeni Diego Schwartzman (ATP - 14.) i Guido Pella (ATP - 25.), za Austriju Dominic Thiem (ATP - 5.) i Dennis Novak (ATP - 108.), a za Poljsku Hubert Hurkacz (ATP - 37.) i Kamil Majchrzak (ATP - 91.). Svaka reprezentacija može prijaviti maksimalno petoricu igrača za natjecanje, od kojih najmanje trojica moraju imati ATP renking u pojedinačnoj konkurenciji.

U svakom meču će biti odigrana dva pojedinačna dvoboja i jedan u paru, u kojem će vrijediti ista pravila kao na ATP turnirima, s odlukom o pobjedi u produženom 'tie-breakom' (do 10 poena) u slučaju da je rezultat nakon dva seta 1-1.

Hrvatska reprezentacija će sudjelovanje na ATP kupu započeti dvobojem protiv Austrije 4. siječnja. U 2. kolu će igrati protiv Poljske (6. siječnja), a grupnu fazu će zaključiti protiv Argentine (8. siječnja)

Šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane momčadi izborit će nastup u nokaut fazi natjecanja koja započinje četvrtfinalom (9. i 10. siječnja). Polufinala će biti odigrana 11. siječnja, a finale 12. siječnja. Svi mečevi nokaut faze bit će igrani u areni "Ken Rosewall" u Sydneyju.

Ždrijeb skupina ATP kupa

Skupina A (Brisbane): Srbija, Francuska, Čile, JAR

Skupina B (Perth): Španjolska, Japan, Gruzija, Urugvaj

Skupina C (Sydney): V. Britanija, Belgija, Bugarska, Moldavija

Skupina D (Perth): Rusija, SAD, Italija, Norveška

Skupina E (Sydney): Hrvatska, Argentina, Austrija, Poljska

Skupina F (Brisbane): Australija, Njemačka, Grčka, Kanada

Linker
06. veljača 2023 00:53