Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su najviše duela od svih na Touru
 AFP
SUPROTSTAVIO SE LEGENDAMA

‘US Open bez Nadala, Federera i Đokovića? Pa što, ne ovisi tenis o njima! Ja sigurno dolazim!‘

"Nije vrijeme da se fokusiramo na dva ili tri igrača, moramo misliti na sve, a ne samo na neke"
Piše: SNObjavljeno: 16. lipanj 2020. 08:07

Nakon što su se Novak Đoković, Rafael Nadal i Roger Federer javno pobunili protiv organizatora US Opena, čini se da ima onih koji niti ne razmišljaju da bojkotiraju posljednji Grand Slam turnir sezone.

Feliciano Lopez, španjolski tenisač koji drži rekord od 72 uzastopna sudjelovanja na Grand Slam turnirima i višestruki četvrtfinalist istih tih turnira, pobunio se protiv vodeće trojke. 

"Mislim da nije vrijeme da se fokusiramo na dva ili tri igrača, moramo misliti na sve, a ne samo na one na vrhu. Ako se tenis ne nastavi, ATP i ITF bi mogli prolaziti kroz iznimno velike financijske probleme", rekao je nekadašnji 12. igrač svijeta u singlu.

Američki mediji najavili su da su organizatori definitivno prelomili da se ovogodišnje izdanje normalno održi, bez obzira na pandemiju koronavirusa.

"Da, želim sudjelovati. Mislim da su i oni tamo svjesni da možda nekolicina najboljih svjetskih igrača neće sudjelovati, ali činjenica je da US Open ne ovisi o prisustvu najboljih", dodao je Lopez i zaključuje:

"Poštujem njihovu odluku da neće igrati, ali za većinu igrača je dobro da se igra. Možda uvjeti nisu najbolji, ali barem postoje.

image
Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su najviše duela od svih na Touru
AFP

Linker
01. ožujak 2021 22:22