Geoff Burke-USA TODAY Sports
NEOBIČAN UTORAK

VEĆINA NEXT GEN TALENATA I DALJE SE MUČI NA GRAND SLAM TURNIRIMA Prvi put ispala četiri igrača iz Top 10 i ‘otvorili’ put Nadalu

Pomor nositelja u donjem dijelu ždrijeba - Thiem, Hačanov, Tsitsipas, Bautista Agut.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 29. kolovoz 2019. 11:14

Krenulo je s Dominicom Thiemom, a on je bio sumnjiv još prije početka US Opena. Austrijanac je zaradio nekakvu virozu zbog koje je bio prisiljen otkazati Cincinnati i očito se nije oporavio. Sve je to iskoristio talijanski veteran Thomas Fabbiano, koji je projurio trećim i četvrtim setom protiv 4. nositelja.

- Nakon drugog seta sam bio iscrpljen, nisam se mogao pomaknuti. Nisam niti blizu sto posto - rekao je Thiem.

Nakon toga su se u priču ubacili još neki autsajderi. Mihail Kukuškin je u pet setova eliminirao Roberta Bautistu Aguta, onda je Andrej Rubljov iznenadio Stefanosa Tsitsipasa, da bi na kraju Vasek Pospisil šokirao Karena Hačanova. Nikada u povijesti US Opena se nije dogodilo da četiri Top Ten igrača izgube u 1. kolu. Ova četiri su ispala u istom danu.

Vi Francuzi ste čudaci

- Znam ja kako je igrati s grčevima - rekao je Rubljov, koji je pronašao formu tijekom ljeta i prije Tsitsipasa upisao pobjede nad Thiemom u Hamburgu, odnosno Rogerom Federerom u Cincinnatiju.

- Ovo je bio odličan meč, Tsitsipas je fantastičan igrač.

Grk je nakon Wimbledona, gdje je na startu izgubio od Fabbiana, opet izletio na startu. U sezonu je krenuo obećavajuće, polufinalom Australian Opena, ali očito nitko nije imun na šokove, osim Velike Trojke.

- Vidio sam da se Stefanos bori s grčevima. Ne znam što bih rekao, uvjeti su bili doista teški, strašna sparina, pritisak...

Očito se sa svim time Tsitsipas teško nosio pa se uspio posvađati s glavnim sucem koji mu je dodijelio opomenu zbog odugovlačenja igre.

- Očito imaš nešto protiv mene, ne znam što, vjerojatno zato što si Francuz, a vi ste svi čudaci. Svi ste čudaci - urlao je nervozni Grk tijekom promjene strana.

Karen Hačanov, čiji je trener naš Vedran Martić, izgubio je od Pospisila koji pak nije upisao niti jednu pobjedu na Touru otkako se vratio nakon operacije leđa. Kanađanin se othrvao svemu što je ponudio Rus, kako je i sam zaključio, presudila je fizika i agresivnost.

Sve skupa ispada da je najveći dobitnik Rafael Nadal, on se lagano obračunao s Johnom Millmanom, usput su četiri nositelja iz uskog kruga otpala. Predviđaju mu šetnju do finala, ali oni koji su oprezniji kažu da će imati ozbiljan test u osmini finala. John Isner ili Marin Čilić. Alexandera Zvereva u to nitko ne uključuje, mladi Nijemac je morao igrati pet setova s Raduom Albotom nakon što je komotno poveo 2:0.

Kod tenisačica nakon dva dana nitko iz Top 10 nije otpao, ali jest pobjednica otprije dvije godine. Sloane Stephens je stradala u susretu s kvalifikanticom iz Rusije, 20-godišnjom Anom Kalinskajom. Kud ćeš ljepše prve Grand Slam pobjede od one nad Grand Slam osvajačicom?

Puig: Ljudi su smeće

- Za ovo sam trenirala, igrati protiv najvećih na najvećim terenima - rekla je Kalinskaja.

Stephens je, inače, prije US Opena angažirala svoga bivšeg trenera, onoga koji ju je vodio do titule prije dvije godine, Kamau Murraya. Ovaj je pritom odbacio olimpijsku pobjednicu iz Rio de Janeira, Monicu Puig. A ta se rasplakala na pressici, objašnjavajući kako su ljudi, generalno, smeće. Mislila je, naravno, na Murraya. (db)

Linker
08. svibanj 2024 00:47