REUTERS
SVAKA ČAST

VELIKA BRITANIJA SLAVI UPLAKANU HEROINU Zamalo ju je izbacila naša Donna Vekić, a danas je najveća favoritkinja za osvajanje Wimbledona!

Piše: HinaObjavljeno: 11. srpanj 2017. 22:46

Britanska tenisačica Johanna Konta izborila je plasman u polufinale Wimbledona nakon što je u susretu četvrtfinala pobijedila Rumunjku Simonu Halep 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4.

Konta je tako postala prva britanska tenisačica u polufinalu Wimbledona nakon 39 godina. Posljednja kojoj je to uspjelo bila je Virginia Wade 1978. godine.

Britanka je do najboljeg rezultata u Wimbledonu stigla nakon dva sata i 40 minuta i tri neizvjesna seta. U prvom je imala 'break' zaostatka, ali je u završnici seta uspjela vratiti izgubljeni servis i odvesti set u trinaestu igru koja je pripala Rumunjki.

U drugom setu odluka je ponovo pala u trinaestoj igri, koja je ovoga puta pripala Britanki. U trećem, odlučujućem setu odluka je pala u petom gemu u kojem je Konta načinila break i potom prednost sačuvala do kraja.

Halep je ovim porazom ispustila priliku postati svjetskom brojem 1. Pobjedom bi postala prva tenisačica svijeta, a ovako će u ponedjeljak će na čelnom mjestu WTA ljestvice po prvi put u karijeri osvanuti Čehinja Karolina Pliškova, unatoč porazu već u 2. kolu ovogodišnjeg Wimbledona.

Konta će u polufinalu igrati protiv Amerikanke Venus Williams koja je svladala pobjednicu Roland Garrosa, 20-godišnju latvijsku tenisačicu Jelenu Ostapenko sa 6-3, 7-5 te se po deseti put u karijeri plasirala u polufinale Wimbledona.

Wimbledon - Ribarikova u polufinalu

Slovačka tenisačica Magdalena Ribarikova kao posljednja je izborila plasman u polufinale Wimbledona nakon što je u četvrtfinalnom ogledu pobijedila Amerikanku CoCo Vandeweghe 6-3, 6-3.

Za 28-godišnju Slovakinju ovo je prvi plasman u polufinale nekog od četiri Grand Slam turnira sezone. U dosadašnjih devet nastupa u Wimbledonu čak osam puta je ispala u prvom kolu, a 2015. je stigla do trećeg kola.

Ribarikova će u polufinalu igrati protiv Španjolke Garbine Muguruza koja je u četvrtfinalu pobijedila Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu 6-3, 6-4.

Muguruzi je ovo peti wimbledonski nastup i drugo polufinale nakon 2015. godine, kad je stigla do finala u kojem ju je pobijedila Amerikanka Serena Williams.

REZULTATI: - četvrtfinale:

Magdalena Ribarikova (Slk) - CoCo Vandeweghe (SAD/N.4) 6-3, 6-3

Johanna Konta (VB/N.6) - Simona Halep (Rum/N.2) 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4

Venus Williams (SAD/N.10) - Jelena Ostapenko (Lat/N.13) 6-3, 7-5

Garbine Muguruza Blanco (Špa/N.14) - Svetlana Kuznjecova (Rus/N.7) 6-3, 6-4

Linker
03. svibanj 2024 23:12