Julian Finney Getty Images
LEGENDA PROGNOZIRA

VELIKAN SVJETSKOG TENISA VJERUJE DA ĆE RAFA I NOVAK SRUŠITI ROGERA 'Nitko nikad nije uzdrmao toliko Federera u karijeri, kao Đoković u Wimbledonu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2020. 17:05

Mats Wilander, bivši tenis broj 1 i popularan TV komentator na Eurosportu, zadržao se u gotovo jednosatnom razgovoru s kolegama u predvorju jednog od hotela u Melbourneu, a gdje je odgovarao na niz zanimljivih pitanja...

Jedno od prvih pitanja koje je dobio odnosilo se na to je li Federeru možda bilo lakše u ranijoj fazi svoje karijer, dok Rafa i Nole nisu još toliko grizli?

"Teže je sada Federeru biti dominantan kao što je bio na vrhuncu svoje moći, nego što je Nadalu i Đokoviću da dostignu nivo na kojem je on sada. Federer je zapravio bio prvi koji je podigao letvicu do visina na kojima nitko prije njega nije bio i bilo mu je lakše biti najbolji."

TOPSHOT - Spain's Rafael Nadal celebrates his victory against Australia's Nick Kyrgios during their men's singles match on day eight of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 27, 2020. (Photo by Saeed KHAN / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
SAEED KHAN AFP

Rekao je da će Rafa i Novak prestići Rogera po broju osvojenih Grand Slam naslova?

"Da, rekao sam to jer mislim da i jedan i drugi vjeruju duboko u sebi da su bolji od Federera i oni imaju bolje rezultate u međusobnim susretima. Oni se neće predati, već će stalno nalaziti načine da sebe guraju dok napokon ne ostvare taj cilj. S umom i motivacijom koju imaju vjerojatno će uspjeti u tome, ali postoje i razni stupnjevi psiholoških blokada, pogotovo kad vas počne opsjedati jurnjava za povijesnim rekordima", izjavio je Mats.

Govorio je i o psihološkom učinku Đokovića na Federera, a vezano za povijesne dvije meč lopte na Wimbledonu...

"Nitko ga nikad nije toliko potresao u karijeri kao Novak s načinom na koji ga je pobijedio. Iako je bio bolji tog dana, odluke koje je donosio u ključnim trenucima i realizacija kod odlučujućih lopti stvorila je razliku. Jer je Novak u tim trenucima bio bolji 1000 puta od njega", zaključio je Wilander.

A kako će biti u polufinalu Melbournea? Jedno je sigurno, spektakl, po 50. put njih dvojica...

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 14: Novak Djokovic of Serbia and Roger Federer of Switzerland walk back to their chairs during a change of ends in their singles match during Day Five of the Nitto ATP World Tour Finals at The O2 Arena on November 14, 2019 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney Getty Images

Linker
04. svibanj 2024 23:21