REUTERS/Suzanne Plunkett / REUTERS
TREĆA SREĆA U NEWPORTU

NEUNIŠTIVI DIV SA ŠALATE MELJE I U 37. GODINI Karlović nakon drame uzeo sedmi naslov u karijeri

Piše: HinaObjavljeno: 18. srpanj 2016. 02:27

Hrvatski tenisač Ivo Karlović osvojio je travnati ATP turnir u američkom Newportu svladavši nakon čak tri sata borbe u finalu Luksemburžanina Gillesa Mullera s 6-7 (2), 7-6 (5), 7-6 (12).

Karlović je nakon dva izgubljena uzastopna finala konačno osvojio Newport, proslavio je svoj sedmi naslov u karijeri, te je pokazao da i s 37 godina može osvajati naslove. Karlović je protiv Mullera, ljevorukog igrača slične igre, odigrao tri tie-breaka, a spasio je tri meč-lopte u maratonskoj 13. igri trećeg seta.

Ivo nije dobro započeo meč, odmah je izgubio svoj servis, pa je Muller poveo s 3-0. U petom gemu Karlović vraća izgubljeni servis i set je neumitno otišao u "tie-break", u kojem je Zagrepčanin izgubio dva svoja servisa, a Luksemburžanin nije ispustio vodstvo od 5-1. U drugom setu nije bilo "breaka", pa je opet odlučivao "tie-break" u kome opet nije bilo oduzimanja servisa sve do 5-5 kada je Mueller krivo procijenio Karlovićev lob. Ivo je odmah iskoristio set-loptu i poravnao na 1-1 u setovima.

LONDON, ENGLAND - JULY 06:  Ivo Karlovic of Croatia plays a forehand in his Gentlemen's Singles Fourth Round match against Andy Murray of Great Britain during day seven of the Wimbledon Lawn Tennis Championships at the All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 6, 2015 in London, England.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney/Getty Images
Ivo Karlović

I odlučujući set morao je biti odlučen 13. igrom, Muller je poveo s 2-0, Karlović poravnao na 3-3, a prava šansa se ukazala kada je Karlović poveo s 5-3 i imao svoja dva servisa za meč. No, Karlović radi dvostruku pogrešku za 5-5, potom ne iskorištava prvu meč loptu kod 6-5. Kod 12-12 Karlović je dočekao svoju novu šansu nakon što je Muller izbacio volej, a petu meč loptu, prvu na svoj servis, Karlović je iskoristio volej za konačni trijumf. Ivo je u meču imao 27 aseva i 10 dvostrukih pogrešaka, a Muller 18 asova.

Karloviću je ovo bilo 15. finale na ATP Touru u karijeri. U dosadašnjih 14 finala 'div sa Šalate' je šest puta slavio, a osam puta je izgubio. Posljednji turnir je osvojio u veljači 2015. u Delray Beachu. Bilo je ovo i treće uzastopno finale Newporta za Karlovića, oba prijašnja puta je gubio u borbi za naslov - od Lleytona Hewitta preklani i lani od Rajiva Rama.

Karlović i Muller igrali su do večeras jednom međusobno, ove godine u Hertogenboschu, a slavio je Muller s 7-6, 7-6. Muller još čeka prvi naslov, a ovo mu je bilo peto izgubljeno finale.

Linker
17. svibanj 2024 10:19