WTA SEUL

Veliki povratak Kanepi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2012. 14:08

U finalu WTA turnira u Seulu će igrati prva i treća nositeljica, Dankinja Caroline Wozniacki i Estonka Kaija Kanepi. Obje su u polufinalu dobile mečeve u tri seta.

Kanepi u Seulu igra prvi turnir nakon Roland Garrosa gdje je igrala u četvrtfinalu i izgubila od Marije Šarapove. Vratila se nakon ozljede, a u polufinalu Seula je pobijedila Amerikanku Varvaru Lepchenko 6-4, 2-6, 6-4, dok je prva nositeljica turnira Wozniacki sa 6-1, 5-7, 6-4 bila bolja od Ruskinje Jekatarine Makarove.

Inače, na tom posljednjem igranom turniru u Roland Garrosu Kanepi je dobila, između ostalih, baš i Wozniacki. U karijeri, u međusobnim ogledima, Dankinja ima 3-2 protiv Kanepi.

Kanepi je u meču protiv Lepchenko osvojila ukupno tek četiri poena više (85-81), ali je u trećem setu ipak bila daleko uvjerljivija na vlastiti servis. Nije suparnici dozvolila niti jednu break-loptu. Kanepi nije skupo platila niti činjenicu da je u dva sata meča napravila osam dvostrukih servis-pogrešaka.

Wozniacki je morala igrati dulje, dva sata i 23 minute, ali je i ona u trećem setu bila stalno ispred svoje suparnice Makarove. Imala je u trećem setu Dankinja četiri break-prilike i iskoristila je dvije za konačno slavlje.

U finalu će Wozniacki loviti devetnaestu, a Kanepi četvrtu WTA titulu.

WTA Seul, polufinale:

Wozniacki (1) - Makarova (8) 6-1, 5-7, 6-4

Kanepi (3) - Lepchenko (6) 6-4, 2-6, 6-4

Linker
22. travanj 2024 09:55