REUTERS/Edgar Su
ATP HERTOGENBOSCH

VELIKI PREOKRET Borna Ćorić se vratio iz potpuno izgubljene situacije i nakon dva i pol sata dramatične borbe prošao u polufinale

Piše: HinaObjavljeno: 14. lipanj 2019. 17:27

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u polufinale ATP turnira u Hertogenboschu nakon što je sa 6-7 (6), 6-3, 7-6 (8) svladao Čileanca Cristiana Garina, 32. tenisača svijeta.

Prvi je set bio dosta izjednačen, ni Ćorić ni Garin nisu gubili svoj servis i set je odlučen u tie-breaku u kojem je Čileanac bio bolji. U drugom setu Ćorić je dvaput oduzeo servis suparniku i taj je set dobio nakon 38 minuta. U trećem setu, iako je Čileanac Ćoriću dvaput uzimao servis za vodstvo od 5-2 i imao priliku servirati za meč, Ćorić uspijeva vratiti oba servisa i izjednačiti na 5-5. Set odlazi u tie-break u kojem je bolji bio hrvatski tenisač sa 8-6.

U meču koji je trajao dva sata i 33 minute Ćorić je pogodio 16 aseva, a Garin sedam. Čileanac je napravio pet dvostrukih grešaka, a Ćorić jednu. Hrvatski je tenisač suparniku četiri puta uzeo servis, a svoj je gubio dvaput. Ovo je bio prvi međusobni ogled Ćorića i Čileanca.

Hrvatski Davis Cup reprezentativac će za proboj u finale ATP turnira u nizozemskom 's-Hertogenboschu igrati protiv Francuza Adriana Mannarina (ATP - 44.) koji je u četvrtfinalu nadigrao Belgijca Davida Goffina (ATP - 33.) sa 4-6, 7-5, 6-3.

U međusobnim dvobojima Mannarino protiv Ćorića vodi sa 2-0, a oba puta ga je pobijedio 2017. godine na tvrdoj podlozi u Miamiju i na travi u Antalyji.

Linker
29. travanj 2024 16:28